2009-02-28

Kalle J ♥ Eldkvarn

Har ni någonsin undrat hur Eldkvarn skulle låtit om Plura vore 30 år yngre och gjorde modern popmusik? Kalle J har svaret, och vilket utmärkt svar sedan. Han ger oss nu I skydd av mörkret som är i klass med tidigare samplingspop från honom som t.ex. Vingslag.

Kontrasterna mellan Pluras rödvinsmumlade röst och patetik tillsammans med den luftiga produktionen och Phil Collins-trummorna känns i den här låten fruktansvärt självklara. Jag har fortfarande inte bestämt mig om jag älskar omslaget dock, men jag tror det.



/K

2009-02-27

Janne Kask

Denna gigant bland popgiganter får jag inte nog av. Hans nya projekt Lake Heartbeat som jag tjatat om är ju bara för lysande. Nu börjar dessutom remixarna trilla in. Först ut är What Kind Of Breeze Do You Blow? som ni kan ladda ner nedan.

Service sajt skvallrar ju om ska det komma en ny singel varje månad och i väntan på det får vi hålla till godo med den briljanta Mystery i två versioner.

Download - Lake Heartbeat - Mystery (WKOBDYB-remix) (via Addicts.se)

/K

The Embassy - You Tend To Forget

Vill du äga en riktig raritet föreslår jag att du beger dig med stora plånboken till Ebay. Där kan du bjuda på The Embassys nya tolvtummare You Tend To Forget som endast finns i sex exemplar, varav tre är till försäljning. Du har nio dagar på dig och just nu kostar den $ 102.

Omslaget är gjort av Carl Hammoud och du får den givetvis signerad. The Embassys vägar äro outgrundliga, men man kan ju hoppas att låten dyker upp i filformat så småningom.

/K

2009-02-26

Tystnaden är så total

Jag ber ödmjukast om ursäkt för bristen på inlägg idag. Det beror på att jag ägnat dagen åt att fira en nära vän och bjudit henne på en Morbergmiddag. Nu bär det av till Debaser Medis och En afton med Morrissey. Kom förbi vettja!

Den här låten spelade Morrissey nyligen i teve och är öppningsspåret på nya skivan. Lägg märke till hans hyllning till Lux Interior från The Cramps som nyligen gick bort.


/K

2009-02-25

Festivalkoll

Nu börjar sommarens rockfestivaler spänna sina muskler. Idag står det klart att Roskildefestivalen kommer att ha anglofiltema då Oasis är klara och får samsas om stjärnglansen tillsammans med Coldplay och Madness. Vår svenska stolthet Dungen får blygsamt flumma på en mindre scen.

Arvikafestivalen som redan sitter på triumfkortet i Depeche Mode presenterade idag popjournalisters stora våta dröm, nämligen Fleet Foxes. Favoriter hos mig som Parken och Thåström kommer att sällskapa.

Vid sjön Hulingen i Hultsfred kan man i sommar beskåda arenapopparna The Killers, skapopparna Madness men även fina svenska akter som Hello Saferide, Peter, Björn & John och Frida Hyvönen.

Peace & Love i Borlänge har som traditionen råder en heldel rock på schemat som t.ex. Mötley Crüe men även namnkunniga popakter som Håkan Hellström, Lykke Li, Jonathan Johansson, Parken och Pete Doherty kommer att dyka upp.

Från Göteborg och Way Out West hörs det fortfarande ingenting men det är säkert bara en tidsfråga innan de serverar oss med godsaker.

Jag själv har gjort mitt på tältande festivaler med åtskilliga år i småländska skogar och på Roskilde. Om jag inte gör ett gästinhopp på Arvika blir det nog av att jag blickar västerut eller stannar i huvudstaden för Accelerator. Vi får se.

/K

Kvällstips!

Har du ingen lust att sitta hemma och kräkas över kända förlovningar i kväll har jag två tips.

#1 Gå till Tranan och Victoria Bergmans klubbkväll Victorias Vidunderliga Värld. I kväll gästas hon nämligen han av Ola från skivbolaget Service och Janne Kask med sitt nya projekt Lake Heartbeat.

#2 Gör mig sällskap till nyrenoverade Kolingsborg och nya månadsklubben Stress där bl.a. ljuvliga The Sound of Arrows spelar. Såhär bra var de sist.

Pick your choice!

/K

2009-02-24

Ice Cube på Tyrol

Västkustens stolthet Ice Cube kommer tillbaka till Stockholm i vår för en spelning på Tyrol på Gröna Lund den 16e april. Han var som bekant i Sverige i somras och gjorde en bejublad konsert och var tydligen oförskämt fräsch och aktuell. 
Jag älskade skivan Raw Footage som kom förra året och tycker hans ständiga försvarande av gansgta-rap är charmigt och en frisk fläkt till all tråkig bling-bling-rap vi ständigt hör. Albumet var dessutom dansant och klubbvänligt.

Nu kan jag pricka av ytterligare en av mina barndomshjältar då jag redan fått uppleva Public Enemy.

Biljetterna släpps i morgon kl9 via Ticnet och kostar 385kr.

/K

Topman - vår/sommar

Jag har aldrig i hela mitt liv handlat ett plagg på Topman, det kanske blir ändring på det nu. Det har ingenting med snobberi att göra, utan att Topman alltid gått i bräschen för allt vad fult innebär. Skrikiga färger och tryck till förvirrade nyrejvare har varit deras melodi tills nu.

Deras nya kollektion för vår och sommar har fyra namn och teman; Spring Break, Chelsea Arts Club, Motel Arizona och Darjeeling. Jag fastnade för de två förstnämnda och kan mycket väl hittas på deras butik i en snar framtid.

Chelsea Arts Club

Chelsea Arts Club

Chelsea Arts Club

Chelsea Arts Club

Spring Break

Spring Break

Spring Break

/K

Hatcham Social

Min nya förälskelse Hatcham Social, är ett band från London med David Javu, Jerome Watson och bröderna Tobias och Finnigan Kidd. De bildades 2006 där den sistnämnde trummisen lämnade Klaxons för att helhjärtat satsa på detta band. Ett klokt val då Klaxons är ett uselt band i min bok.

Efter att ha släppt självproducerade sjutummarna Dance As If... / Catch Me If You Can (You Can't) och How Soon Was Then? / Land of Maybe fick det ett namnkunnigt fan i Alan McGee som lät de spela på hans klubb Death Disco. Väl där fick de ytterligare ett namnkunnigt fan i Tim Burgess från The Charlatans som sedan producerade deras tredje sjutummare Til The Dawn / Penelope (Under My Hat). Allt detta ledde fram till att en EP på sex spår släpptes för den nordamerikanska marknaden i början av februari i år, betitlad Postcards In Colours och att deras debutalbum You Dig The Tunnel, I'll Hide The Soil, även det producerat av Tim Burgess, släpps den 16e mars. Första smakprovet är dock singeln Murder In The Dark som släpps den 9e mars.

Ljudbilden är medryckande melodiös pop med influenser från C86-eran med band som The Pastels, Orange Juice och The Jesus And Mary Chain men det låter enastående angeläget.


Lyssna eller läs mer på deras MySpace eller gå med i deras forum för en gratis och exklusiv EP med fem covers på artister som Lou Reed, Pavement och Beach Boys.

/K

2009-02-23

Glasvegas till Sverige ännu en gång

Alla popluggar och pandor som missade biljett till Glasvegas två spelningar i Sverige i mars får nu en chans till revansch. Redan den 3 maj är skottarna tillbaka på svensk mark igen. Den här gången i den mer passanade lokalen Cirkus i Stockholm. Frågan är om de inte skulle ha bokat Hovet när de ändå var igång, istället för att ge en e.v extrakonsert på Cirkus dagen efter (något som är högst troligt med tanke på biljetttrycket senast). Glasvegas refränger är som gjorda för att framföras på större arenor och inte inne i trånga klubblokaler om ni frågar mig.

Biljetterna släpps 25 februari genom Ticnet.


/A

Oscarsgalan 2009 - så var det

Den 81a Oscarsgalan bjöd på en intim, uppsluppen och personligt känslosam stämning, inte alls som tidigare år då producenten, presentatörerna och programledarna försökt alldeles för mycket. Otroligt häftigt grepp med fem presentatörer för skådiskategorierna, klassiskt snygg dekor och lokalen kändes närmare och som tittare kände jag mig mer närvarande än någonsin. Överlag den bästa Oscarsgala jag sett på åratal och det blev Slumdog Millionare med sina 8 Oscars som kom vinnande ur striden.

Slumdog Millionare

Valet av värd var ett osäkert kort då tidigare värdar oftast varit komiker men detta drag visade sig vara lysande. Den ytterst ödmjuke Hugh Jackman gjorde en strålande insats, inte minst vid öppningsnumret och tributen till musikaler där han även visade upp en enastående sångröst, det gjorde även Anne Hathaway.

Martyrskapet som bär den döde och mediokre Heath Ledgers namn är givetvis inte hans att bära, men det överskuggade förhandssnacket runt priset för supporting actor. Jag tillhör dem som inte tycker han borde vunnit. Jag föredrar någon med övertygande subtilt skådespeleri framför någon med tjugo lager smink och en serietidningsdoftande psykopatroll, utan för den skull tappa respekten för det som blev han och sina nära och käras öde.

Milk

Första tårarna föll vid det fina och oerhört viktiga tal som Dustin Lance Black gav när han vann i kategorin original screenplay för Milk, om den förste öppet homosexuella amerikanska politikern. Den andra föll när Paul Newman fick avsluta den memorial över filmarbetare som lämnat oss under 2008. Tredje och sista föll vid Kate Winslets känslosamma tacktal.

På röda mattan och hela galan var dessutom Kate Winslet överlägset vackrast i underbar klänning och frisyr. Hon blir bara vackrare ju äldre hon blir.

Tyngsta priserna:
Bästa film: Slumdog Millionare
Bästa regi: Danny Boyle - Slumdog Millionaire
Bästa utländska film: Departures
Bästa skådespelerska: Kate Winslet - The Reader
Bästa skådespelare: Sean Penn - Milk
Bästa kvinnliga biroll: Penelope Cruz - Vicky Christina Barcelona
Bästa manliga biroll: Heath Ledger - The Dark Knight

God morgon och på återseende.

/K

2009-02-22

DJ Hero

Jam Master Jay, 1965-2002

Activision som gett ut alla tevespel i serien Guitar Hero ska under året släppa DJ Hero. Detta är tolv månader gamla nyheter för spelnördar som började dregla och spekulera på forum redan när nyheten kom att varumärket registrerats, men för en annan är det en kul nyhet. Jag har ägnat timmar på förfester med alla tre spelen i Guitar Hero-serien och har med det förlängt livet några år, på gott och ont. Som namnet antyder kan nu aspirerande DJs leka av sig för en kväll. 


Några specifika datum eller detaljer är inte riktigt bekräftade men det står klart att det kommer ingå ett miniklaviatur med scratchplatta, knappar för effektljud och en crossfader för att bläddra mellan två låtar. Det låter som en dröm för oss som under åttiotalet hade skivbacken fylld av Run DMC och Public Enemy

"Last night a DJ saved my life"

/K

Trés Bien Shop

Skåningar har i flera år kunnat handla i Trés Bien Shop och sedan 2006 har vi övriga kunnat göra detsamma online. Förra veckan nylanserades deras webshop men den är långt ifrån klar. Fortfarande saknas en heldel märken och funktioner men när allt står klart har ni kanske Sveriges bästa onlinebutik framför er.
Sajten kommer att vara uppdelad i fem olika butiker; Men, Women, Our Legacy, Comme des Garcons och A.P.C. och fokuserar mest på skandinaviska märken som just Our Legacy, MinimarketAnn-Sofie Back, Henrik Vibskov men har även utländska märken som RAF by Raf Simons, Dries van Noten, utmärkta amerikanska Band of Outsiders och superba Raf Simons x Fred Perry jag skrev om här.

*Den stora verkliga butiken som ligger i Malmö öppnar återigen i början av mars.

Our Legacy

Comme des Garcons

Band of Outsiders

Minimarket

/K

2009-02-21

Four-eyes

För några år sedan fördubblades antalet glasögonormar på bara några få dagar. Det såg ut som en epidemi av synfel men så var självklart inte fallet. Södermalm i Stockholm exploderade i en frenesi av nördbågar med fönsterglas och alla trodde dem såg sådär härligt trendigt intellektuella ut, ack så fel de hade. 
Accessoarer är bland det bästa som finns och kan lyfta en hel look men tyvärr såg de flesta ut som nyhetsuppläsare i teve på sjuttiotalet. Det gick liksom alldeles för långt. Glasögon klär inte alla, särskilt inte extrema sådana, och det är så tydligt när någon är obekväm i dem men trotsar det i syfte att vara rätt.
Själv har jag ett dokumenterat synfel och sportar ett par hornbågade tortoise unisexbågar från Paul Smith som påminner lite om Costellos här nedan.

Jag tänkte visa er exempel på några stiliga bågar på stiliga män som inspiration om ni går i köpartankar. Dessa bågar känns fullständigt logiska ihop med deras övriga stil.

Michael Caine

Jarvis Cocker

Elvis Costello

Peter Sellers

Morrissey

/K

Thåström - Kärlek är för dom

Nu har jag levt med Thåströms nya singel Kärlek är för dom en tid och jag känner för att lätta mitt hjärta. Det ska också nämnas att jag håller Ebba Grön som Sveriges bästa band någonsin och Thåström är en av få musiker jag beundrar på samma sätt som man gör med sina få hjältar.
Singeln som gästas av Anna Ternheim gick direkt in på åttonde plats på singellistan och hans utsålda konserter på Cirkus vittnar om folks intresse för vår enda riktiga rockstjärna.
Jag själv blev väldigt lite imponerad av denna även om den växt för mig något, jag gillar ju närvaron av hans röst, men den passerar nästan oberört förbi tyvärr. Jag vill verkligen älska det men den sätter sig inte.
Singeln är en återgång till ett mer monotont larm och bultande trummor med en ovanligt lätt och repetitiv text för att vara honom. Det får mig att sakna det nakna och nostalgiskt självutlämnandet på föregångaren Skebokvarnsv. 209 som var en imponerande fullträff i min bok. Det återstår nu att se om singeln kanske hittar hem i sällskap med övriga låtar på albumet som landar den 13e mars. En del låtar blir ju bättre i andra sammanhang.


/K

2009-02-20

Mando Diao - Give Me Fire

Kanye West gjorde det i fjol på 808s & Heartbreak och U2 gjorde det redan 1991 på albumet Achtung Baby. De fuckade upp sin grundformel. Ja, det kallas så på kritikerspråk när ett band eller en artist väljer att plocka isär sitt eget sound för att hitta nya infallsvinklar in i musiken. Om man ska hårddra det hela så är det exakt vad Mando Diao har gjort med senaste skivan, Give Me Fire.

Istället för att plocka in en traditionell rockproducent, likt Björn Olsson som på den föregående plattan, har bandet anlitat Salla Salazar från The Latin Kings och hans bror Masse som kreativa bollplank. Och det är ett oväntat djärvt men samtidigt befriande drag. Gustaf Norén och Björn Dixgård hoppar vilt mellan disco, funk och rock, och även fast de inte lyckas hålla alla sina nya influenser på rätt plats varje gång prickar de ändå in ett par klockrena poprefränger på vägen.

På singelbekanta, Dance With Somebody, tar Mando Diao över stafettpinnen från Sahara Hotnights - Face to face, cheek to cheek, you hear the pounding beat - och gör vårens bästa rockdisco. I Gloria låter Björn Dixgård som en brunstig ungtjur och sopar samtidigt banan med hela Tom Jones 60-tal. Röjig soulschlager helt komplett med dramatiska stråkar och kvinnliga körsångerskor.

Genom att skiva efter skiva våga utmana den gitarrbasarade rockmusikens egna begränsningar lyckats Mando Diao få sitt sound att låta lika hungrigt och relevant även 2009. Med
Give Me Fire kommer gruppen med all säkerhet att spela för utsålda hus och festivaler även detta år. Helt välförtjänt.

Bästa spår:
Gloria

/A

Pet Shop Boys - Medley

I väntan på det nya albumet Yes, som kommer den 23e mars kan du njuta av Pet Shop Boys bedårande medley från Brit Awards i onsdags (de var där för att mottaga priset för Outstanding contributition to music). Det nästan tiominuter långa medleyt är producerat av Stuart Price aka Jacques Lu Cont aka The Thin White Duke aka snubben som producerade det senaste The Killers-albumet. Neil Tennant i plommonstop och Chris Lowe som discoversionen av Andy Warhol gästas på scenen av inga mindre än Lady GaGa och Brandon Flowers, sångare i The Killers.

* Om man förbokar albumet på iTunes ingår detta medley på skivan men utgår dagen för skivsläppet.

 

/K

Cilihili

Bakom det artistnamnet döljer sig Cecilia Nordlund som tidigare var sångerska i Souls och Monkeystrikes och känd som duettpartner till Marit Bergman på monsterhitten Adios Amigos. In onsdags släpptes hennes nya album Not Listening som producerats av Christoffer Lundqvist som innan lagt sin hand på artister som Per Gessle, Thåström och The Concretes. Releasefesten är i kväll på Debaser Medis. Det blir en tidig kväll och bandet står på scen redan klockan 19, dörrarna öppnas klockan 17 och hela kalaset är alldeles gratis.

Lyssna på nya fina singeln Happy Without The Boy på hennes MySpace. Videon som gästas av en dansande Anette Kullenberg har YouTube-premiär nu på måndag.

För mera dansgolvskompatibla versioner av hennes singel så ladda ner remixarna av Johan Sigerud som tidigare jobbat med bl.a. Sophie Rimheden.

Happy Without The Boy (Radio Edit)
Happy Without The Boy (Extended 12")
Happy Without The Boy (Extended Instrumental)

/K

2009-02-19

Vila i frid

Idag kom den sorgliga nyheten att SVT sparkar Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg som programledare och domare för svensk teves största succé På spåret.

19 säsonger blev det med start 1988 och med Hellberg som domare sen 1995. En rolig anekdot är att Hellberg vann fyra år irad innan det och fick därför inte längre vara med som tävlande. SVT kanske nu gör sitt största misstag någonsin då de inte tänker lägga ner programmet utan det kommer att fortsätta med andra förmågor som ledare vilket i dagsläget inte är klart vem/vilka det blir. Det som däremot står klart är att framtida publiksiffror kommer att dala. Det är inte bara programprodukten - som SVT själv utvecklat - eller de tävlande som lockar tittare, utan just radarparet som skänkt all denna allmänbildning och lättsamma underhållning till oss. Jag själv har tittat så länge jag kan minnas. Från familjesoffan till idag, en bakissöndag på SVT-Play, något jag kommer sakna oerhört.

Oldsberg går vidare och kommer i höst att leda den gamla SVTklassikern Här är ditt liv där gästen kidnappas och förs till studion och får sedan inför publik följa sitt eget liv från vagga till nu. Det återstår att se om detta lyckas fylla tomrummet.

Missa inte sista riktiga På spåret, imorgon kl 20 i SVT1, eller på webben.

/K

Dagens retro

Jag slutar aldrig fascineras över det faktum att The Beatles gjorde världens första The Chemical Brothers-låt, och detta redan på Revolver 1966 med så små medel. Imponerande.


/K

Pirate Bay-rättegången dag 4

Tanken var säkert god. Att hacka IFPI's hemsida. Det kan ses som lite småcharmigt men samtidigt är "attacken" osedvanligt taktlös. Den gynnar knappast de anklagade i målet, snarare tvärtom. Det spär bara på åklagarsidans argument ännu mer om att fildelarna till 90 % består av banditer och vandaler. Peter Sunde gör helt rätt som tar avstånd från incidenten med IFPI - fast han givetvis ler i mjugg - genom att mycket proffsigt klargöra för allmänheten vad som gäller via sin blogg.

Angående IFPI så kan vi än en gång understyrka att deras spekulationer om förlorade intäkter via den sviktande skivförsäljningen i vanlig ordning är överdrivna. Färska siffror visar att det förra året såldes nära 15 miljoner CD-skivor i Sverige. Dessutom ökade försäljningen utav svensk musik och står idag för 46,7 % av marknaden. 2007 var siffran 41,2 %.

Andra iakttagelser från rättegången är att mediebevakningen fortfarande är intensiv, men inte lika intensiv som vid starten. Rättegången blev nog lite tråkigare och mer byråkratiskt än vad många hade förväntat sig - och vad hade de egentligen förväntat sig? Scener liknande den i På Heder Och Samvete (
A Few Good Men) när Tom Cruise förhör Jack Nicholson i militärdomstol?



/A

2009-02-18

Fred Perry ♥ Raf Simons

Den Belgienfödde Raf Simons som annars ansvarar för tyska märket Jil Sander fortsätter sitt samarbete med streetwearmärket Fred Perry. I höstas kom deras helsvarta kollektion men nu till våren bjuds vi på en rejäl färgklick av stickade och virkade kläder. Ursnyggt.
Fred Perry och den klassiska pikén har ju sin historia som hovplagget åt de välklädda modsen och skinheadsen på sextiotalet men har på senare år dragits i smutsen av aspirerande fotbollshuliganer till snorungar eller entrecótegrillande Djursholmsbor, så därför är det extra roligt att de vill syssla med en mer exklusivare och alternativare kollektion.

I höst är samarbetet tillbaka ytterligare en gång med kollektionen Metallic. Återigen i klassiskt svart men även gråskalor och glänsande material. Men nu får det snart bli vår så man kan klä sig i tunnare ljusare tyger och springa strumplöst i ett par loafers eller brogues.

/K

Datum

Det händer mycket av kvalitet i Stockholm framöver när det gäller klubbar och konserter så ta fram era kalendrar och anteckna noggrant. Ni utanför staden borde passa på att boka tågbiljetter.

Redan i kväll på anrika Tranan vid Odenplan så bjuder Victoria Bergsman (The Concretes, Taken By Trews) in Anna Järvinen som gör DJdebut och Reine Fiske från Dungen för en helkväll under hennes paroll; Victorias Vidunderliga Värld.
21-01 | Gratis

På lördag den 21/12 får Bangers n Mash på Marie Laveau besök av Bob Stanley från Saint Etienne som gästDJar. De är också skivaktuella med nya singeln Method Of Modern Love.
22-03 | 20år | 100kr

Ace, Ess och Group LocoMotives har en ny månadsklubb som heter Stress i nyrenoverade Kolingsborg. Premiären sker onsdag den 25/2 och live på scen står bl.a. underbara The Sound of Arrows som jag var och tittade på här ganska nyligen. Det blir tre olika dansgolv och bakom skivspelarna står namnkunniga klubbarrangörer och indieprofiler som Gustav Gelin (Bomben, Djungeltrumman, Lyckliga Måndagar) och Daniel Öhrn (Ace).
22-03 | 100kr

Peter, Björn & John - Nothing To Worry About

Samma kväll, alltså onsdag 25/2 spelar Peter, Björn & John på Hornstull Strand. De släppte ganska nyligen sin nya låt Nothing To Worry About exklusivt på Kanye Wests blogg. En riktigt fin bit om ni frågar mig.
20-01 | 150kr, förköp

Den 4e mars på klubben Send In The Clowns på Debaser Slussen är det konsert med Metronomy + Portrait Painters, bägge tidigare omskrivna här på bloggen och dessutom rejält bra.
19-01 | 18år | 100kr

Klubb Popaganda som huserar i Hornstull Strands lokaler bjuder på en rejäl fest fredagen den 6e mars då inga mindre än The Embassy står på scen! Det har varit tyst om dem sen den eminenta singeln State ´08 från förra året så detta blir spännande. På scen står även Name The Pet och bakom skivspelarna finner man ingen mindre än Matt Didemus från Junior Boys.
21-03 | 20år | 90kr

Vi ses i vimlet antar jag!

/K

2009-02-17

Pirate Bay-rättegången dag 2



Åklagare Håkan Roswall reder ut begreppen.

Fotnot. Seeder är en benämning på användare av till exempel fildelningsprogrammet Bittorrent som har 100% av filen, som bara laddar upp. Detta innebär att deras nerladdning av datafiler är färdig, men de låter andra fortsätta ladda ner från dem, man blir då en "seeder". Det är väldigt grundläggande för att till exempel torrents, som är ett av de vanligaste sätten att ladda ner datafiler på, ska fungera.

Källa: Wikipedia


/A

West End Girls



A Little Black Dress, nya singeln med West End Girls. Ursprungligen skriven av Pet Shop Boys (så klart) till deras musikal Closer To Heaven. Låten ansågs dock i slutändan inte smälta in med det övriga innehållet och Pet Shop Boys passade således den vidare till sina adepter i West End Girls.

Ett nytt album med West End Girls borde rimligen dyka upp senare i år då de ligger ute med två lösa singlar för tillfället. I fjol kom som bekant What Have I Done to Deserve This med Magnus Carlson i rollen som Dusty Springfield.

Jag har dålig koll på vad det är för folk som ligger bakom duon från början. De verkar onekligen sitta på rätt kontakter. På förra skivan Goes Petshopping producerade Kent-gitarristen Sami Sirviö två spår (I‘m Not Scared och You Only Tell Me You Love Me When You're Drunk) och på kommande albumet ryktas det om att Cloetta Paris-mannen Roger Gunnarsson kommer att finnas med bland låtskrivarna.


En annan sak - dock mindre kreddig - är att ena halvan av duon, Isabelle Erkendal, förut tillhörde gruppen Peaches. Ni vet, dom med Rosa Helikopter-låten. Ganska lustigt, men i sammanhanget känns det ändå fullständigt logiskt.

/A

Parker Lewis - Morning Glory

För två veckor sen damp det ner en gåva i inkorgen. Det var Emil Johansson - eller Parker Lewis om ni så vill - som skickade sin cover av Oasis Morning Glory. Och vilken fin gåva sedan. Han ger låten ett nytt liv och lyster då den är mjukare, mer eftertänksam än originalet och dessutom något dansant vid rätt volym. 
Låten var ursprungligen tänkt för Buffet Libre och deras coverprojekt Rewind 2.0 vid årsskiftet men fick backa undan till förmån för Ronnie Milsap-covern I Wouldn't Have Missed It For The World. En bra tagning det med men den här ligger mig varmare om hjärtat. Jag var nämligen, under mitt nittiotal, en Oasiskille i Liamfrisyr och blev i höstas ett Parkerfan i, tja, Montgomery Clift-frisyr? 

Varsågoda, lyssna och njut!

Download

Om ni vill ha Parker Lewis i textform kan ni läsa hans underhållande blogg om kärlek, Springsteen, onda grannar och politik via etiketten Mad For It inc. och den hittar ni här eller bege er till Italien i maj där han är bokad för tre konserter. Detaljer hittar ni på Mad For It inc.

/K

2009-02-16

En afton med Morrissey

Nästa vecka är det julafton för alla cover- och Morrisseyälskare.
En afton är en klubbidé där man vill bjuda på en helkväll med den tänkta artisten som tema. Värdar är Debaser Malmö och Debaser Medis i Stockholm och menyn består av videos, film och självklart konsert.
Efter påtryckningar från publiken har nu lotten fallit på just Morrissey och line-upen är en skara namnkunniga artister; Romeo Stodart (The Magic Numbers, bara i Stockholm) + El Perro Del Mar + Adam Olenius (Shout Out Louds) + Magnus Carlson + Anna Järvinen (Bara i Stockholm) + Princess (Zeigeist) + Provköket (Bara i Malmö).

Schema:
19.00 Videotek
20.30 Film - The Importence Of Being Morrissey
22.00 Konsert
23.00 Dj

Onsdag 25/2 - Malmö
Torsdag 26/2 - Stockholm
19-03 / 18år / 175 kr + förköpsavgift.
Biljetter finns hos Tickster, Sound Pollution, Record Hunter och Pet Sounds.

Vi ses på Debaser Medis!

/K