2009-02-24

Hatcham Social

Min nya förälskelse Hatcham Social, är ett band från London med David Javu, Jerome Watson och bröderna Tobias och Finnigan Kidd. De bildades 2006 där den sistnämnde trummisen lämnade Klaxons för att helhjärtat satsa på detta band. Ett klokt val då Klaxons är ett uselt band i min bok.

Efter att ha släppt självproducerade sjutummarna Dance As If... / Catch Me If You Can (You Can't) och How Soon Was Then? / Land of Maybe fick det ett namnkunnigt fan i Alan McGee som lät de spela på hans klubb Death Disco. Väl där fick de ytterligare ett namnkunnigt fan i Tim Burgess från The Charlatans som sedan producerade deras tredje sjutummare Til The Dawn / Penelope (Under My Hat). Allt detta ledde fram till att en EP på sex spår släpptes för den nordamerikanska marknaden i början av februari i år, betitlad Postcards In Colours och att deras debutalbum You Dig The Tunnel, I'll Hide The Soil, även det producerat av Tim Burgess, släpps den 16e mars. Första smakprovet är dock singeln Murder In The Dark som släpps den 9e mars.

Ljudbilden är medryckande melodiös pop med influenser från C86-eran med band som The Pastels, Orange Juice och The Jesus And Mary Chain men det låter enastående angeläget.


Lyssna eller läs mer på deras MySpace eller gå med i deras forum för en gratis och exklusiv EP med fem covers på artister som Lou Reed, Pavement och Beach Boys.

/K

Inga kommentarer: