2009-02-07

Melodifestivalen deltävling 1 - Snabbanalys

Snabbanalys från Melodifestivalen deltävling 1:

Melodi #1 Eld, läder och övertändning
Nina Söderqvist tog i så att läderdräkten nästan sprack. Sicken tacky dräkt sen! Inte mycket till låt, tyvärr. Tick tack och god natt.

Melodi #2 Stel svärmorspop
T.o.m Hassse Aro vågade röra mer på höfterna i Let's Dance. Låten passade annars artisten Jonathan Fagerlund bra. Den hade samma identitetslösa approach som honom själv.

Melodi #3 Livlös ballad
Inte ens Shirleys pipa kunde rädda den här sega låten. Hon har tydligen varit sjuk senaste veckan. Det märktes. Lyfte aldrig en milimeter.

Melodi #4 Sångaren i Scotts var provocerande tvålfager
Ja, vad hade jag väntat mig egentligen? Caroline af Ugglas totala motpol. Både musikaliskt och till utseendet.

Melodi #5 Myspys och gullgull
Vilken monsterhit hon hade med Big Big World i slutet av 90-talet! Det är det enda jag tänker på när jag ser henne. Den spelades praktiskt taget överallt. Låten ikväll då? Lagom snällt och trevligt. Inget som direkt stack ut, ändå till final dock. Måste ses som kvällens skräll.

Melodi #6 Jag blev helt såld - på en rosa slips
Mycket väntat gick de vidare till final i Globen. Låten var dock bland deras svagare. De har haft betydligt starkare låtar i tidigare förlagor av tävlingen. Och börjar inte hon blondinen att se lite dassig ut? Men Andreas Lundstedts rosa slips var fin.


Melodi #7 Caroline af Ugglas ser ständigt oduschad ut
Skämskudde på. Fick hon dolda elstötar under sitt nummer eller vad var det frågan om? Gick helt oförtjänt till andra chansen. Snälla, gör TV-tittarna, publiken eller åtminstone dig själv en tjänst till nästa gång och tvätta håret. En pinsam posör.


Melodi #8 Marie Serneholt kan inte sjunga
Lika väntat som Alcazars vinst. Måns Zelmerlöv ligger alla fall inte med Serneholt p.g.a. hennes sångröst. Den blir förmodligen ändå en hit i reklamradion under våren. Dussin-Britney.

Deltävlingen i övrigt:

Petra Mede var oväntat slätstruken. Saknade faktiskt Luuk
Stel, platt, nervös och med en flackig blick ständigt tittandes ner på stödlapparna. Jag hade faktiskt väntat mig mer av Mede. Knappt godkänd debut. Luuk känns som rena proffset i jämförelse.


"Hello Globen, Göteborg"
Kvällens stora (enda?) behållning. Internationella juryn - vad fan det nu handlade om - hade skickat en stackars fransos som hade förväxlat Scandinavium med Globen. Göteborgspubliken visste inte om den skulle jubla, bua eller skratta.

Vi hörs nästa lördag igen. Då tävlas det i Skellefteå av alla ställen.

/
A

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kan inte sluta tänka på slipsen jag heller. Don't spread the word too much. Man vill ju vara ensam om en så läcker slips på dansgolvet ;).

Anonym sa...

Svenskan i detta inlägg höll Serneholt-klass

la vie sportive sa...

Andreas Lundstedts rosa slips satte mig helt ur kurs. Fixat nu.