2009-02-17

West End GirlsA Little Black Dress, nya singeln med West End Girls. Ursprungligen skriven av Pet Shop Boys (så klart) till deras musikal Closer To Heaven. Låten ansågs dock i slutändan inte smälta in med det övriga innehållet och Pet Shop Boys passade således den vidare till sina adepter i West End Girls.

Ett nytt album med West End Girls borde rimligen dyka upp senare i år då de ligger ute med två lösa singlar för tillfället. I fjol kom som bekant What Have I Done to Deserve This med Magnus Carlson i rollen som Dusty Springfield.

Jag har dålig koll på vad det är för folk som ligger bakom duon från början. De verkar onekligen sitta på rätt kontakter. På förra skivan Goes Petshopping producerade Kent-gitarristen Sami Sirviö två spår (I‘m Not Scared och You Only Tell Me You Love Me When You're Drunk) och på kommande albumet ryktas det om att Cloetta Paris-mannen Roger Gunnarsson kommer att finnas med bland låtskrivarna.


En annan sak - dock mindre kreddig - är att ena halvan av duon, Isabelle Erkendal, förut tillhörde gruppen Peaches. Ni vet, dom med Rosa Helikopter-låten. Ganska lustigt, men i sammanhanget känns det ändå fullständigt logiskt.

/A

Inga kommentarer: