2009-02-19

Vila i frid

Idag kom den sorgliga nyheten att SVT sparkar Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg som programledare och domare för svensk teves största succé På spåret.

19 säsonger blev det med start 1988 och med Hellberg som domare sen 1995. En rolig anekdot är att Hellberg vann fyra år irad innan det och fick därför inte längre vara med som tävlande. SVT kanske nu gör sitt största misstag någonsin då de inte tänker lägga ner programmet utan det kommer att fortsätta med andra förmågor som ledare vilket i dagsläget inte är klart vem/vilka det blir. Det som däremot står klart är att framtida publiksiffror kommer att dala. Det är inte bara programprodukten - som SVT själv utvecklat - eller de tävlande som lockar tittare, utan just radarparet som skänkt all denna allmänbildning och lättsamma underhållning till oss. Jag själv har tittat så länge jag kan minnas. Från familjesoffan till idag, en bakissöndag på SVT-Play, något jag kommer sakna oerhört.

Oldsberg går vidare och kommer i höst att leda den gamla SVTklassikern Här är ditt liv där gästen kidnappas och förs till studion och får sedan inför publik följa sitt eget liv från vagga till nu. Det återstår att se om detta lyckas fylla tomrummet.

Missa inte sista riktiga På spåret, imorgon kl 20 i SVT1, eller på webben.

/K

Inga kommentarer: