2009-03-26

Where The Wild Things Are

Är det konstigt att i mars längta till oktober? Inte i detta fall. Då har nämligen Where The Wild Things Are premiär, eller i USA åtminstone.

Jag växte upp med filmen Neverending Story som jag fortfarande är barnsligt förtjust i och spelar även Limahl's förtjusande titelsång lite då och då. Även den äldre teveserien Narnia satte prägel på min fantasi och denna film verkar vara just som dessa två, uppskruvat till tusen samt med en liten stänk av Michel Gondrys The Science of Sleep.

Regissör är ingen mindre än Spike Jonze som gjort fina spelfilmer som I huvudet på John Malkovich och Adaption, samt musikvideos som Beastie Boys Sabotage och Björks It's Oh So Quiet. Det tror jag är en god fingervisning om vad Jonze skapat denna gång.

Filmen baseras på en amerikansk bildbarnbok med samma namn av Maurice Sendak och handlar om olydige Max som blir uppskickad på rummet utan kvällsmåltid som i frustration skapar sin egen värld som bebos av diverse skapelser. Dessa utnämner honom till härskare och han blir då god vän med monstret Carol som hjälper honom att förstå meningen med kärlek. Låter det inte vackert?

Filmen kommer vara ett hopkok av riktiga skådespelare, animationer och specialeffekter och får draghjälp av Forest Whitaker som rösten till Max och Mr. Soprano aka James Gandolfini som rösten till Carol.

*Musiken är en alternativ tagning av Arcade Fires Wake Up.

/K

1 kommentar:

johann selles sa...

Arcade Fire!!!! Det här MÅSTE vara bra!giessb