2009-03-13

Inget Accelerator 2009

Det blir tyvärr inget Accelerator i år rapporterar de på sin websajt. Anledningen uppges vara bristen av tillgängliga artister och rätt lokal till dessa men de ska försöka att återkomma 2010. En stor kulturell förlust säger jag.
Accelerator är en perfekt smal stadsfestival som månt och mycket är bättre än Way Out West som både vill vara en stor parkfestival och liten klubbfestival. Att det dessutom utspelar sig i Stockholm gör det något behändigare för mig.
Festivalen började redan år 2000 och hade festivaler runt om i rikets tre största städer innan de 2007 blev Accelerator i deras nuvarande form och hade sin festival det året på Frescatiområdet vid Universitet i Stockholm och förra året fanns de på Münchenbryggeriet mitt på ett soligt Södermalm.

Band of Horses, 2008

Artister som spelat på festivalen är suveräner som; Elliot Smith, Flaming Lips, The Strokes (innan hypen), Arab Strap, Cat Power, The Embassy, Doves, Daniel Johnston, Wilco, The Tough Alliance, Sonic Youth, Hot Chip, Junior Boys, Jamie T, Studio, Lykke Li, Rufus Wainwright, Band of Horses, Vampire Weekend, The Teenagers och MGMT.
Inga dåliga bokningar det. Enda misstaget som gjordes var att inte förutspå att förra årets Duffy skulle bli storsäljare på landets Statoilmackar.

Däremot anordnar Accelerator en spelning med TV On The Radio på Debaser Medis den 30e juli. De släppte ju ett nytt album förra året och keyboardisten tillika producenten David Sitek producerade ju även en av förra årets med bästa skivor Scarlett Johansson - Anywhere I Lay My Head.


/K

Inga kommentarer: