2009-03-12

Grillad

I morgon fredag klockan 21 har SVTs nya humorsatsning Grillad premiär med husguden och alfahannen Per Morberg som måltavla. Jag borde jubla då jag skrattat mig fördärvad åt roasts på t.ex. William Shatner och Pamela Anderson som finns på YouTube men ändå känns det oerhört ljummet. Man vrider alltid på sig när svenskar försöker sig på så tydligt utländska format och en skämskudde är nog på sin plats. 
Laguppställningen gör det knappast bättre, eller vad sägs om Släng dig i brunnen-doftande; Tomas Järvheden, Claes Malmberg, Lennie Norman, Måns Nilsson och såpaskådisen Claudia Galli som krossade den sista lilla värdighet Parlamentet hade kvar härom helgen. Ofräscht är bara förnamnet. De enda svenskar som skulle kunna axla denna mantel är Filip Hammar, Fredrik Wikingsson och Henrik Schyffert som är modernt intelligenta, erfarna och klarar att vara grova i munnen utan att låta sådär kristet obekvämt och gubbmysigt.

Kika på klippet som är länkat i texten, det mina vänner är extremt ofarligt och tråkigt.

Detta verkar dessutom enormt trendigt och lustigt då Kanal 5 kommer med mothugg i form av deras nya Roast. Om svensk humor är på dekis eller död får vi svar på nu.


/K

1 kommentar:

Mycket Hat sa...

Bra skrivet inlägg!
Kika gärna in min blogg för mer om Claudia.