2009-03-17

U2 och September - Helgens vinnare

312 000. Så många biljetter sålde U2 under helgen till sina kommande konserter i Europa i sommar. Tilläggas bör är att det fortfarande återstår biljettsläpp till platser som Paris, Nice, London, Glasgow och inte minst Dublin. U2 firar även stora triumfer med nya skivan No The In The Horizon - etta i 30 länder.

Obekräftade källor hävdar samtidigt att skivan har laddats ner 450 000 gånger illegalt. Ganska futtiga siffror i sammanhanget med tanke på att en biljett till deras konserter går loss på mellan 400-1200 kr. Det går med andra ord således ingen nöd på Bono & Co.

Till de båda spelningarna på Ullevi såldes det totalt 112 000 plåtar.

På svenskfronten får vi glädjas åt Septembers fortsatta framgångar i England. Singeln, Can't Get Over, går in som nummer 14 på den engelska topplistan. Förra singeln, Cry For You, är snart uppe i 1,2 miljoner sålda exemplar/downloads. Det gör den till den mest sålda svenska popsingeln på flera år. Säga vad man vill om musiken September står för. Det är ändå viktigt för svenskt musikliv att vi har den typen av kommersiell musik ute på den stora marknaden. Det gynnar på sikt även mindre och smalare svenska popexporter i utlandet.


1,2 miljoners singeln i annorlunda form.

/A

Inga kommentarer: