2008-11-17

Ulf Ekberg, en reko kille?

Trots vansinniga frisyrval och en till synes allmänt ofräsch approach så verkar ändå Ulf Ekberg ha en sund inställning till ny teknik. Samtidigt som hans kollegor i veckan gick ut i debattartiklar och hyllade Ipred-lagen gick Ekberg i motsatt riktning på Sime-konferensen i Stockholm. Ulf Ekberg, som själv är en stor och trogen användare av The Pirate Bay anser att inställningen hos skivbolag och framförallt filmbolag är för konservativ och bakåtsträvande.

I en kort interjuv till E24 fastslår han följande:

Vi har aldrig varit negativt inställda till teknik. Nu när vi är återförenade har vi bestämt oss för att anamma tekniken och ligga två steg före
.

Det är väldigt enkelt. Man ska inte jobba mot tekniken, man ska jobba med tekniken. Man måste hitta en dialog. Annars hamnar man i Mellanösternliknande situation där alla bara krigar.

Det känns väldigt befriande att höra människor som faktiskt jobbar i branschen och är införstådda med vad som gäller och vilka spelregler de har att gå efter. Även om Ulf Ekberg främst vill åt nya inkomstkällor vill han ändå, till skillnad många andra av sina artistvänner, ha en öppen och fungerande dialog mellan branschen och konsumenterna.

Jag välkommnar fler liknande initiativ.

/A

2 kommentarer:

SnoboJohan sa...

Fast jag vet inte om han stiger så mycket i aktning ändå... att Timbuktu släppte en låt på Pirate Bay var stort, han har ju fortfarande en karriär och massa skivor framför sig! Uffe är ju färdig med det där och vill bara få lite medie-utrymme.

la vie sportive sa...

Det handlar väl egentligen inte så mycket om credibility här. Jag försöker mest peka på att Ulf Ekberg till skillnad från resten av sina jämnåriga kollegor hellre ser möjligheter än hinder. Men, visst jag köper ditt resonemang samtidigt.