2008-11-27

God dag skivbolag!


Den senaste i raden av svenska indiebolag som fångat mitt intresse är Bonjour Recordings! De huserar - hör och häpna - i Göteborg! Och i deras stall finns Bonnie and Clyde, Portrait Painters, Bye Bye Bicycle och Pats. Vilka är de tänker ni? Några av dem blir förmodligen 2009 års gonna-be's.

Bakom Portrait Painters döljer sig den 20 åriga Alexander Gustafsson som i måndags släppte sin singel Forgive/Forget som spelades in tillsammans med de före detta Bad Cash Quartet medlemmerna Kalle von Hall och Adam Bolméus. Det skvallrar en hel del om soundet, Göteborgspop i sin allra råaste och renaste form alltså. Tänk Jonas Game och den sista BCQ-skivan och ni är nära. Alexander tar dessutom med sig två kompisar till Sveriges framsida Stockholm och spelar live på baren Knast den 6/12 med start kl22.

Bye Bye Bicycle kan närmast beskrivas som discopop och har med sin radiosingel Eastside fått en del stimpengar under 2008. Debutalbumet Compass väntas släppas tidigt 2009.

Pats är Patrick Jensen med vänner och gör pop på svenska med producentblickar åt shoegaze hållet. Limiterade singeln Kyss mig igen har redan släppts och debutalbumet Nevadflickan väntas släppas i februari 2009.

Bonnie and Clyde frontas av sångerskan Fanny Wijk och Richard Hallin. Även detta pop med hemstadscynismer och de håller just nu på med att spela in fler låtar. Återstår att se i vilket forum och format de dyker upp i under nästa år.

Download:

Visst kan man inte sluta att älska pop från Göteborg? Och i avsaknad av Sveriges mest underskattade band Bad Cash Quartet är detta substitutet. Och för att avsluta med en klyscha; kom ihåg vart ni läste det först!

/K

Inga kommentarer: