2008-11-18

Melodifestivalen - ett showcase för skitmusik och stagnerad kreativitet

Idag presenterade Christer Björkman de första artisterna för Melodifestivalen 2009. Måns Zelmerlöv, gäsp, BWO, gäsp, Alcazar... ojdfghusdh%63....... Oj, förlåt. Jag somnade visst över tangenterna när jag fortsatte med listan över startklara artister. Orkar verkligen svenska folket med att svälja ännu mer identitetslös plastschlager. Är inte buken översväld vid det här laget? Det är samma skara sorgliga artister som abonnerar på finalplatserna år efter år. Borde man inte överväga att införa en regel som bara tillåter att man som artist bara får ställa upp högst två gånger eller i varje fall vart fjärde år?

Jag tyckte att omarbetningen av hela festivalen 2002 var ett stort steg i rätt riktning samtidigt som tävlingen även fick en helt ny fräschör. Nu har den spelat ut sin roll. Det stora problemet är likt Idol att skivbolagen har för mycket att säga till om. Skivbolagen styr både vilka låtar och vilka artister som ska få vara med. Det handlar endast i slutändan om vem som lyckas kränga mest skivor på Statoil när tävlingen väl är över.

Melodifestivalen 2009 känns redan på förhand urvattnad, poänglös och förutsägbar.

Må bästa skitlåt vinna.


/A

1 kommentar:

Daniel sa...

Du har så rätt-
så förutsägbart boring. Tårta på tårta med samma artister varje år å några comebacker. Lili&susie hörde jag - nej bevare mej.