2008-10-26

The Smiths återförenas?


Den brittiska skvallertidningen The Sun rapporterar i dagarna att en återförening av The Smiths kan komma att bli verklighet. Det påstås att bandet möjligtvis ska spela på Coachella festival i USA, detta tack vare att Morrisseys nye manager, tillika den gamla MCA bossen Irving Azoff ska vara duktig på att dra i trådar och få sin vilja igenom.

Jag hoppas innerligt att ryktena är överdrivna och har svårt att se det hända. The Sun är knappast en pålitlig källa för nyheter så vi kan nog ta detta med en stor nypa salt och slipper nog se The Smiths bli en i raden av sorgliga och desperata band som återförenas och drar sina egna tidigare respektfulla karriärer i smutsen.

Bandet har tidigare erbjudits mångmiljonbelopp för en enda spelning men har strängt tackat nej. Morrissey bär ju även ett välkänt och passionerat hat mot sina tidigare bandmedlemmar efter år av rättegångar om royalties. Detta visas tydligt i låtarna Sorrow Will Come In The End från 1997 "A man who slits throats has time on his hands and I'm gonna get you" och You Know I Couldn't Last från 2004 "The teenagers who love, they will wake up, yawn and kill you". Han har dessutom visat en oerhörd spelglädje på senare år med en strålande solokarriär och med ett kommande album 2a februari så det finns knappast en kreativ törst eller pengatörst. Vad tror ni?

EDIT: Johnny Marr dementerar i tidningen Uncut.

/K

Inga kommentarer: