2008-10-11

El Capitano

Är det inte självklart att den största stjärnan i laget är lagkapten? Jag förstår inte de övriga spelarnas reaktioner. Kolla på vilket annat landslag som helst. Daniel Andersson som lagkapten? Kom igen. Han har lika mycket utstrålning och karisma som ett traktordäck. Gnällspikar som Kim Källström och Mikael Nillson behöver inte heller de göra sig till besvär.

Det är snudd på tragiskt när utnämningen bemöts med så mycket hat och förvirring bland övriga lagkamrater. Är de avundsjuka på att de inte besitter Zlatans exceptionella talang eller beror det i själva verket på att Sverige aldrig har varit någon renodlad fotbollsnation?

Zlatan är det naturliga valet för Lars Lagerbäck och jag glädjs över att han inte fegar ur för belackare som tex. rödvinsfyllot Ralf Edström. Äntligen har vi en sista utpost som vi kan lita på. Känna oss starka med. En vinnare.

Det var ingen slump att José Mourinho efter första mötet med Zlatan kallade honom för "assolutamente intoccabile", "fullständigt orörbar".

/A

1 kommentar:

Anonym sa...

Jisses vad mycket skit du skriver, Zlatan har inte de ledaregenskaper som krävs för att få de andra spelarna att spela bättre ...

Fantasiskt spelare, ja det är han men inte så mycket i landslaget utan mer i Inter