2008-10-30

Saker jag saknade på Kentboxen

Överlag positiva recensioner av Kentboxen och t.o.m satan själv kröp till korset och hyllade Sveriges största rockband. Trogna läsare av den här bloggen vet att jag var ganska ljummet inställd till extramaterialet. Visst fanns det ett par guldkorn bland alla halvtrista demos men det var ändå massor som saknades. Här är mina önskelista som tyvärr aldrig inföll sig:

Håll Ditt Huvud Högt (Studioversion)

Bästa bonuslåten hade förtjänat en ordentlig bearbetning i studion. Liveversionen är bra men man saknar det där riktigt mäktiga anslaget som Kent behärskar så bra. Den hade kunnat blivit en smash.


Sverige (Demo)

Hade kunnat döda för Jockes egna version av Sverige, ensam med en gnisslig gitarr.


Mannen I Den Vita Hatten (Med extraverserna)

Tjänstefel av Kent att den här aldrig kom med på boxen. Det är en modern klassiker. Jocke Berg har aldrig låtit så bitter som han gör i de nya textraderna i den monumentala liveversionen av Mannen I Den Vita Hatten. Kanske deras bästa låt.


Om Du Var Här/Dom Andra (Med discobeatet)

Vi som var där minns den med eftertryck från sommarturnén. Här fullkomligt krossade Kent allt motstånd. Borde varit given.


Stripped (Depeche-covern)

Den snygga hyllningen till idolerna i Depeche Mode.


747 (Singelmixen)

Som med Mannen I Den Vita Hatten. Fenomenala extrarader och med en tyngre livebeat från Markus Mustonen.


FF (Singelmixen)

Kanske överflödig men betydligt nödvändigare än Jockes trista demo av Duett.

/A

1 kommentar:

Der Bomber sa...

Kan det hela bero på lathet från Kents sida? Varför annars ta gamla låtar med taskigt ljud?

Och jag håller med. Jag skulle så gärna vilja ha MIDVH med extraverserna (studio) och Håll ditt huvud högt (studio). Om vi pratar demos och tidiga inspelningar så skulle jag vilja ha Ingenting Någonsin. Jocke skulle säkert låta ännu mer sliten.