2008-10-21

Popkulturell motvind för McCain

Det är nästan så att man börjar tycka lite synd om republikanernas presidentkandidat John McCain. Först utskrattad för det märkliga valet av hockeymorsan som vicepresidentkandidat sen oväntat huggen i ryggen av gamle kompisen Colin Powell som säger att han hellre ser Obama som president än McCain. Och som om inte det vore nog. Varje gång McCain eller Palin sätter på stereon replikerar musikartisterna med att högljutt visa sitt missnöje mot den okreddige presidentkandidaten.

Obama-kramaren
Bon Jovi blev vansinnig över att Sarah Palin spelat Who Says You Can't Come Home på ett valmöte. Samtidigt höll John McCain träff på annat håll och spelade låten Start Me Up av Rolling Stones. Inte heller det gick helt friktionsfritt. En talesman för Rolling Stones var snabbt ute med att påpeka att McCain inte hade givits rätt till att använda deras låt.

Foo Fighters tog så illa vid över att McCain-staben använde deras låt My Hero att de skickade ut ett pressmeddelande där de beskyllde McCain för att förvränga låtens budskap och lorta ner deras musik.

Vikande opinionssiffror och allmänt popkulturellt missnöje. Det råder minst sagt tuffa tider för McCain & Co just nu. Och visst ser han för varje gång mer och mer skamsen ut efter varje tv-framträdande tillsammans med rivalen Obama.

/A

Inga kommentarer: