2008-10-06

Gessle goes disco

Fler som annonserar för comeback.

Per Gessle har under största möjliga hemlighetsmakeri snickrat ihop sin första engelska soloskiva på nära tio år. Den 27 oktober kommer första smakprovet i form av singeln Silly Really. Albumet har fått namnet Party Crasher.

Den ständigt rastlöse hallänningen låter hälsa via sin hemsida:

Låtarna är skrivna med avstamp i 70- och 80-talens dansmusik. Resultatet har blivit ett kul album som både är omedelbart och framfusigt men också eftertänksamt och vackert.

Normalt skriver jag melodierna först och sedan bygger vi ett arrangemang i studion. Den här gången har jag börjat med att hitta ett groove och sedan skrivit melodin utifrån det.

Jag hoppas verkligen Gessle och hans på senare år ständige vapendragare Christopher Lundqvist har satsat på en ny ljudbild den här gången. På senaste soloplattan, En Händig Man, kändes det nästan som att Gessle och Lundqvist hade stangerat lite i sitt sound. Det kändes inte lika övertygande och uppfriskande som på Mazarin utan snarare som en svagare upprepning. Att låtarna på nya skivan är inspirerade av dansmusik från 70- och 80-talet känns annars som ett helt naturligt steg. Hårt 80-tals doftade Spegelboll från Mazarin gav verkligen mersmak för den typen av låtar med Gessle vid micken.

Albumet släpps den 3 december.

/A

Inga kommentarer: