2008-12-02

Totalt jävla mörker

Hur mår det svenska populärkulturella klimatet idag egentligen? Det går visst parallellt med miljön i övrigt. Damer och herrar, vi närmar oss en ny istid, eller armageddon och ragnarök om ni så vill. Kärt barn har många namn. Och det är mer stor lättnad jag ska lämna jordlivet om sisådär 50 år när planeten imploderar av dålig smak.

Tänk er bilden av framtidens arkeologer som gräver i våra rester och hittar ett urklipp av en känd svensk kvällstidning som 2008 rapporterar med glädje och hela folket i ryggen att nu minsann ska Lili & Susie ställa upp i Melodifestivalen. Dessa utgrävare kommer tro att i deras hand vilar den klassiska tidningen "En ding, ding, värld" man redan genomskådade som femåring.

De kommer kunna läsa att Svenska Filminstitutet nu pumpar ännu mera pengar in i Colin Nutley så att han får göra Änglagård 3 så Helena Bergström kan bjuda barnen på tacos till helgen. Och lagom till sommaren kommer Beach Boys (i form av Mike Love, saxofonist och sångare) till Sverige iklädd Hawaiiskjorta för att förgylla vår annars så gråa vardag med lite pop.

Samtidigt på Lunarstorms fejkval röstas Sverigedemokraterna in i riksdagen och i dessa svenska tonåringars rum händer detta.


"Visst känns det fint att va vid liv, en dag till, visst känns det fint nu, Hurricane?"

/K

1 kommentar:

Daniel sa...

Låt finska systrorna vinna säger finnen! Bara en dålig-smak år till sen får det räcka.