2008-12-04

En dåres försvarstal

Läste precis något humoristiskt vi ville dela med oss av i offentlighetens ljus.

karizma sa...
sluta skriv om hiphop please, ni gör bara bort er. Fortsätt skriv om aftonbladetpopen och följ nöjesguidens tips som vanligt. Det räcker. Men ge fan i hiphopen och även dansmusiken tack. Ni kan ingenting om den och det blir bara fel när en sk musikälskare som lever i tron att är det hype kring något så är det bra, sk
a skriva om nåt annat än just hype. Har ögnat igenom typ hela bloggen och inte blivit överraskad en endaste liten gång av något tips. Det är precis samma gamla vanliga tråk, Morrissey, Per Gessle och lite "nya coola" band från Götet.

Väldigt inspirerande att skriva en diss om Lasse W, väldigt. Jag gillar inte heller honom men att ens lägga tid på att dissa honom är helt obegripligt när ni samtidigt lägger upp långa recensioner av massa jävla kommersmusik som min morsa hör dagligen p
å radio.

Leta lite kul musik och tro inte att aftonbladet, nöjesguiden och sunkiga engelska magasin ger er sanningen om bra musik. Svennigt värre tyvärr. Lika svennigt som att rekommendera lite böcker av Hjalmar Söderberg och tro att man är alternativ. Tjoho alternativ.

Käre "karizma", det var ett underhållande inlägg du hade skrivit. Det är särskilt roande att du skjuter dig själv i foten, bl.a. angående din Lasse W-kommentar om tidsslöseri. Du nämner själv att du ögnat igenom hela bloggen samt tagit dig tid att skriva den längsta kommentaren i blogghistorien. Ironiskt eller hur?

la vie sportive är frivillig läsning och vi driver en blogg vi själva skulle vara intresserade av att läsa, att andra gör det också är bara en trevlig bonus. Vi kommer aldrig att skilja på indie eller storbolag - pop, punk, dans eller hiphop. Det spelar ingen roll om den spelas på Rix FM, någon obskyr internetkanal eller på din mammas köksradio. Det spelar ingen roll om den är inspelad för femtio år sedan, idag eller imorgon. Vi är av övertygelsen att bra musik kommer alltid vara bra musik.

Om du är så insöad finns en hel uppsjö av bloggar som behandlar specialintressen som krautrock eller hockeyrock, men här väljer vi att behandla musik i ordets rätta bemärkelse.

Alternativ är sannerligen inte något vi eftersträvar, då har vi valt fel forum. Vi har inga som helst problem med att säga att vi t.ex. har Morrissey som husgud men golvas fullständigt av Amy Diamonds - Shooting Star. Om detta inte passar dig så får du leta dig vidare för vi kommer fortsätta i samma stil och kommer bara bli bättre och bättre då vi precis börjar bli varma i kläderna.

För övrigt slår jag vad om att vi hade en Public Enemy tolva innan du fick mjölktänder, så om du vill ge oss en lektion i hiphop, varsågod.

Fortsatt trevlig läsning kära läsare.

/la vie sportive

1 kommentar:

karizma sa...

Poängen är att ni inte har någon koll på saker som är utanför det kommersiella.
The tough alliance är tex genomkommers då det skrivs spaltmeter om dom i skittidningar som expressen och aftonbladet som inte har ett rätt i sin nyhetsbevakning och ska väl förhelsike inte tas på allvar heller när det gäller musik. Ni skriver om Kanye West för att han är en stjärna, inte för att ni letat upp något fett.
Allt ni skriver om får man kastat i ansiktet av medierna. Ingenting har ni letat upp själva. Att få rekommendationer av en fjant som Carl RB i NG är inte att leta upp skiten själva.
Och vill ni prata hiphop så go on, vad har ni för albumfavoriter bland undergroundpoeterna i år?
Musik är konst men de flesta artister ni skriver är bara skyltdockor för nåt ruttet kommersiellt.
Bono liksom, hallelujah vilken god människa som gör en låt till förmån för aidsoffer i afrika. Och alla jävla svennar går på det.
Det är så jävla långt ifrån punk som ni ibland skriver om så det finns inte.
jag spyr.