2009-04-02

Helgtips

Vill man vara krass kan man dela in Göteborgs popscen i två läger, de elektroniska akterna med TTA, The Embassy och Studio och den gitarrbaserade popmusiken med Skansros, Almedal och Pats. Det dessa har gemensamt är influenserna och soundet men ett band står lite utanför, jag pratar om Franke.
Med deras desperata gitarrlarm förvaltar de den göteborgska poptraditionen på sitt egna sätt. Detta kan du uppleva i morgon fredag när Franke spelar på Debaser Medis tillsammans med Boris And The Jeltsins.


19-03 / 20år / 120kr (inget förköp)

Dagens i särklass viktigaste och bästa svenska popband just nu är Florence Valentin. De är nästan ensamma om att spela smittande pop med en politisk agenda, något jag inte hört sedan Ebba Gröns sista album. Missa inte när de, också i morgon fredag, spelar på Klubb PopagandaStrand i Hornstull.

21-03 / 20år / 100kr (inget förköp)

Tidernas lustigaste DJ-bokning står anglofilerna på Bangers 'n' Mash för. Lördagen till ära har Magnus Carlson och Robert Plaszczyk bjudit ner den äldste brodern Gallagher, nämligen Paul (mitten) för att spisa musik i källaren på Marie Laveau. Helt novis är han inte då han ofta spelar på Oasis after-shows och regelbundet på Londonklubben The Boogaloo. Räkna med britpop, manchester och allsång.

22-03 / 20år / 100kr

/K

Inga kommentarer: