2009-04-16

Depeche Mode - The Sound Of The Universe

När jag häromdagen läste en intervju med Martin Gore och Andy Fletcher från Depeche Mode fick det mig att tänka på när Ulf Lundells fans skanderade "börja supa Uffe!" efter flertalet oinspirerade album. Gore hävdar att det är första skivan de skrivit nyktra och att kemin mellan medlemmarna och processen aldrig varit bättre och enklare. Nu har jag lyssnat på albumet The Sounds Of The Universe flera gånger de senaste veckorna och känner spontant; "börja knarka Depeche!"

Albumet, som med föregångaren Playing The Angel, har producerats av Ben Hillier och innehåller verkligen INGA låtar. Det är tjock och trögflytande gubbrock rätt igenom. Och som på förra albumet har Dave Gahan återigen bidragit med tre låtar, något han borde låta bli.
Microsoft Paint-spyan till omslag gör inte saken bättre dessutom.
Är du sugen på mörk elektronisk musik så lyssna på Fever Rays album, vill du ha gubbrock är smörjan Oasis släppte förra året en frisk fläkt.

Nu är det bara att hålla tummarna för att det bjuds på hitkavalkad när Tour of the Universe passerar Arvikafestivalen i sommar.

Lönnsirapen släpps den 20e april men finns redan nu som deluxeutgåva på en känd svensk torrenttracker nära dig.

/K

Inga kommentarer: