2009-01-09

Kleerup ♥ Krunegård

Mannen bakom en av förra årets bästa skivor Markus Krunegård och riksknarkarn som ligger bakom odödliga citat som "Sgt. Pepper gjordes inte på filmjölk", Andreas Kleerup slår sina påsar ihop. De två herrarna ska nämligen göra ett album ihop och låtarna är redan färdiga. Det blir ett hipstermöte av rang. 

Jag tillhör dock kategorin som tycker Kleerup är överskattad. Mustaschprydd reklambyråelectro har inte så långt bäst-före-datum men det ska självklart bli intressant att höra resultatet.

/K

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja Kleerups knarkarkommentarer var så dumma att jag inte trodde mina öran, kan folk kunde säga sånt idiotiskt längre???

han bajtar fritt från 10 år gamla Bill Hicks standups... http://en.wikiquote.org/wiki/Bill_Hicks men tror på det själv...

"ou see, I think drugs have done some good things for us. I really do. And if you don't believe drugs have done good things for us, do me a favor. Go home tonight. Take all your albums, all your tapes and all your CDs and burn them."

Anonym sa...

Det stämmer ju iofs det Kleerup säger, det är bara det att i Sverige blir det sjukt känsligt. "va, SA han det? Om droger...! NÄ!? Det uttalandet är bättre än hans musik. Soundet är redan gjort, halvtam produktion och här och var känns det oinspirerat. Det är tjejerna som lyfter men de är alla bättre som artister individuellt.

Lyssna hellre på t ex Sascha Funke från Berlin. Hans senaste skiva "Mango" från 2008 är mycket bra. Även "Bravo" från 2003 håller sig sjukt fräsch, definitivt fräschare än Kleerup 6 år senare. Jag gillar hype och den är många fall viktig men med Kleerup går det för långt.

Längtar att se Sascha igen den 31/1 på Apolo

Urban
Barcelona
www.myspace.com/urbanok
www.mspace.com/saschafunke