2010-03-01

Roger Daltrey - 60 år

Efter The Beatles så är The Who mina sextiotalsfavoriter och just i dag fyller sångaren Roger Daltrey 66 år, så grattis till det! Med det i åtanke har jag försökt att skriva detta hela dagen men fastnade i deras musik som det var alldeles för längesedan jag konsumerade på detta sätt. När jag tänker närmare på det så är The Who det bandet jag äger mest skivor med om man bortser från The Smiths/Morrissey och Oasis.

Kompromisslöst råa och med en låtskrivare av högsta klass i Pete Townshend kan det omöjligt gå fel. Då har jag inte ens nämnt världens bästa trummis, Keith Moon och förmodligen världens bästa och mest lyhörda basist, John Entwistle.

Jag hade turen att se dem för några år sedan på Roskildefestivalen och jag vet inte om det var något i ölen men de lät oförskämt fräscha. Det gör även deras gamla katalog såklart, därför har jag sammanställt mina favoriter, från modåren på sextiotalet till sjuttiotalets tunga rock och avslutar med deras nyskrivna Elvis Presley-homage och en solosång från Daltreys som låter som härlig Elton John-soul. Varsågod!

Download:
>>The Who enligt /K<< (via Spotify)

/K

2 kommentarer:

Ellen sa...

Oj oj oj vilken underbar blogg. Härlig musiksmak och intressanta texter, följer dig numera på blogloving!

Ellen sa...

Oj oj oj vilken underbar blogg. Härlig musiksmak och intressanta texter, följer dig numera på blogloving!