2009-11-25

[ingenting] - Dina händer är fulla av blommor

En av årets absolut vackraste låtar har blivit med video och jag blev genast badsugen. En liten fin historia är det dessutom så titta nedan.



Passa även på att ladda hem albumets bästa spår.

Download:
>>[ingenting] - Led mig hem<<


/K

Önskelista

Panasonic Lumix LX3K är en kompaktkamera av hög kvalitet och passar utmärkt för spontana dagens outfit-bilder när som helst jag ser min reflektion. Jag tror t.o.m. Narcissus hade en sådan.

Den nicaraguanska romen Flor de Caña är himmelsk och jag har haft privilegiet att dricka den på plats för en spottstyver, olyckligtvis finns den inte här hemma.
Det är sjuåringen jag önskar mig och kan med fördel flygas hit i ditt bagage. Femåringen går att importera via Systembolaget för 250 kr men är inte riktig samma sak.

Den bästa popen skapas på en sådan (The Beatles, The Who, The Jam etc) så därför önskade jag mig en Rickenbacker 330 Fireglo till min födelsedag men tji fick jag så nu försöker jag igen.
Den hittas i välsorterade gitarraffärer eller på Ebay för ca 13.500 kr.

Duffelns urmoder Gloverall har gjort en lättviktsparka som är perfekt till våren (ja, jag är hoppfull) och kostar 2.999 kr. Den hittar du bl.a. >>här<<.

Ut och shoppa nu och ge mig din önskelista, gärna audiella då min samling innehåller många fina små gåvor.

/K

2009-11-12

la vie sportive presenterar: my favorite

Man förstår varför My Favorite inte längre finns när man läser låtskrivaren Michael Grace Jrs ord om saknaden efter avhoppade vokalisten Andrea Vaughn. Jag tror inte ens att man behöver vara särskilt bevandrad i den franska nya vågen för att förstå hur viktig hon var för bandets fortlevnad. "She was the Anna Karina to my Jean-Luc Godard, the poetry in my Alphaville."

Jag har alltid hyst en fäbless för band med förmågan att drapera allvarsamma texter över romantiskt sprudlande popmelodier. My Favorite var inget undantag; de skrev ständigt om utanförskap och ouppfyllda drömmar. Texter som sedan framfördes av Michael Grace Jr och den bedårande, klara stämman tillhörande Andrea Vaugn - "The kind of popstar Jane Austen would have created". Deras röster svävade i någon sorts perfekt harmoni som fick en att stanna till.

Det blev bara två album, Love At Absolute Zero och The Happiest Days Of Our Lives, innan My Favorite hastigt tog farväl en dag i september 2005. Om saknaden känns för stor har resterande My Favorite-medlemmar ur askan av bandet startat The Secret History. Det som till en början var ett imaginärt projekt som tog sin början i marginalerna till en morgontidning och skulle bli "a resurrection of the record, a search for a new Nico, a crime to end all crimes. The last battle."
Om de hittade en ny Nico vet jag inte, men de fann Lisa Ronson (dotter till Mick Ronson, David Bowies gitarrist tillika producent av Morrisseys Your Arsenal) och Erin Dermody, sedan blev The Secret History verklighet. För mig kommer tomrummet aldrig fyllas, då The Secret History faktiskt i mångt och mycket låter som ett sämre, tämligen magilöst My Favorite.

Om du lyckats missa Long Island-bandet eller bara behöver påminnas presenterar jag härmed My Favorite.



Download:
>>la vie sportive presenterar: my favorite<<
1. Let's Stay Alive
2. Cult Hero, Come Home
3. Absolute Beginners Again
4. Badge (Grace Under Pressure)
5. Homeless Club Kids
6. Absolute Zero
7. The Informers
8. 17 Berlin
9. Burning Hearts
10. The Suburbs Are Killing Us
11. The Black Cassette
12. The Happiest Days Of My Life
13. Working Class Jacket

>>The Secret History - It's Not The End of The World, Jonah<<
(Spår från Desolation Town EP '08)

/K2 (gästinlägg)

2009-11-11

Joel Alme - ny singel och skivbolag

Joel Alme har lämnat pojkarna på Sincerely Yours för att samarbeta med Razzia Records och har med producenten Mattias Glavå (Broder Daniel Forever, Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg, Cruel Town etc) spelat in ett album som väntas komma i början av 2010. Det ryktas om Waiting For The Bells som titel men inget är bekräftat i skrivande stund.

Första singeln You Will Only Get It Once släpps den 2a december och är i mina öron inte lika stark som The Queen's Corner men följer samma recept med stråkar och romantik. Ett plus är att den klockar in på fantastiska 1.56, en utmärkt längd för popsinglar.

Lyssna via videon och ladda ned den nedan.

Download:
>>Joel Alme - You Will Only Get It Once<<



/K

2009-11-10

Jarvis Cocker - Further Compilations

Någon som åldras likt ett fint vin är Jarvis Cocker. Han har aldrig varit ocool och har med tiden sprungit ifrån sina britpopjämlikar att Damon Albarn och co. numera ser ut som små prickar i horisonten.

Soloalbum nummer två må inte vara lika bra som det första men den har sina stunder som i avbönen I Never Said I Was Deep och titelspåret som nu fått en video. Och vilken snygg video sedan.



/K

2009-11-06

Ord på vägen

Min mamma sparar aforismer du hittar i kalendrar medan jag under åren sparat odödliga citat av kanske inte så framstående tänkare som Oscar Wilde, Nietzsche etc. Här nedan ser du några favoriter som kanske inte får dig att omvärdera livet men åtminstone att dra lite på smilbanden.

"We were punk, before punk. We were new wave before new wave. We were metal, before metal. We were even MC before Hammer."
- Rob Tyner (1944-1991), MC5.

"Americans want grungy people, stabbing themselves in the head on stage. They get a bright bunch like us, with deodorant on, they don't get it.”
- Liam Gallagher, Oasis.

"If it has more than three chords, it's jazz."
- Lou Reed, The Velvet Underground.

"That's why I do this music business thing, it's communication with people without having the extreme inconvenience of actually phoning anybody up."
- Morrissey

För en seriösare ton så läs Jim Jarmusch briljanta metacitat om skapande i bilden nedan.


/K

2009-11-05

Pet Shop Boys - Christmas

Tomtarna i Pet Shop Boys (förlåt, jag kunde inte låta bli) släpper den 14e december en jul-EP med fantasifulla namnet Christmas. Fem spår kommer den att innehålla och inleds med It Doesn't Often Snow At Christmas, en återanvänd fanclubssingel från julen '97 i nyinspelad version.

Det som gör mig extra nyfiken är valet av covern på Madness My Girl från deras debut One Step Beyond '79. Mixen mellan 2-Tone-ska och disco kan ju bara bli succé.
Även livefavoriten, medleyt med Coldplays Viva La Vida och deras egna Domino Dancing får sig en tillputsning.

Låtlista:
1. It Doesn't Often Snow At Christmas
(ny version producerad av Marius De Vries och PSB)
2. My Girl
(Madness-cover producerad av PSB)
3. All Over The World
(ny version producerad av Marius De Vries och PSB)
4. Viva La Vida/Domino Dancing
(producerad av Stuart Price)
5. My Girl (Our House Mix)
(producerad av PSB)

Lyssna på originaljulsingeln i YouTube-videon nedan eller lyssna på West End Girls coverversion via Spotify >>här<<.



EDIT: Förbeställ ditt exemplar av EPn >>här<<, då får du den signerad.

/K

2009-11-03

Mattias Alkberg - Nerverna

Jag mår bra av att Mattias Alkberg har en fullspäckad höst. I september släppte The Bear Quartet sitt album 89 som är den bästa Silverbullit-rocken sedan, tja, Silverbullit (vad hände med dem egentligen?). Nu i onsdags var det återigen dags då Alkberg släppte sitt nya soloalbum Nerverna, som visar att han behärskar ytterligare en genre, nämligen rockabilly.
För att slippa att få arga femtiotalsvurmare efter mig vill jag förtydliga att jag syftar på rockabilly i rakt nedstigande led från The Smiths till Franke.

Skivan innehåller en glödande loserromantik utan att vara gnällig och är snarare lättsam (nåja), drivig och kommer ägnas en heldel speltid hemma hos mig.

Alkberg är också värd ett hedersomnämnande för den vackra tolkningen av Weezers Buddy Holly som i hans händer blir balladen Visst vet du att jag skiter i allt.

Den andra singeln att släppas, den brutalt vackra Andra känner har fått en video du kan se nedan.



Download:
>>Mattias Alkberg - Andra känner<<
(från nya albumet Nerverna)

>>Mattias Alkberg - Visst vet du att jag skiter i allt<<
(från nya albumet Nerverna)

>>The Bear Quartet - Halmet<<
(från nya albumet 89)

>>The Bear Quartet - Put Me Back Together<<
(från albumet Angry Brigade '03)

Konsertdatum:
4/11 Debaser, Malmö
5/11 Debaser Slussen, Stockholm
7/11 Västmanlands-Dala Nation, Uppsala
12/11 Parken, Göteborg
13/11 Bongo Bar, Jönköping
14/11 Kåren, Örebro
20/11 Nocks, Skellefteå
21/11 Scharinska, Umeå
11/12 Kulturens hus, Luleå (med The Bear Quartet)

/K