2011-06-27

Janice Graham Band - nu med skivkontrakt


Jag skrev om Janice Graham Band för sex månader sen när de fortfarande var ett osignat band som sålde den egenfinansierade CD-singeln, No Money Honey, över nätet. Det var då. Nu har Eddie Piller signat dem till sitt Acid Jazz Records, de har agerat förband åt Madness framför 5000 människor och den 22:a augusti släpps debutsingeln, Murder, med b-sidan, Assassiner, på det modernaste av sätt, dvs. som 7" och download.

Singeln är ett ögonblick av dansant socialrealism till den bästa vita reggaeslingan sedan The Specials, Ghost Town, men med större attack. Alldeles fantastisk med andra ord.



Med en medelålder på bara 21 år har Manchester-bandet en imponerande skara influenser, jag hoppas de förvaltar dem väl när debutalbumet sedan släpps i november. Håll utkik!



*
Janice Graham Band.com
* Acid Jazz

EDIT: Nya videoklipp på singeln och b-sidan.

/K

2011-06-19

Clarence Clemons - 1942–2011


Sedan 1971, då Clarence Clemons och Bruce Springsteen träffades hemma i New Jersey, har de följts åt. I går dog The Big Man efter sviterna av en stroke.

Det tjatas alltid om svenskars relation till bossen men faktum är att Clarence är det svenskaste vi har. Tack vare SVT:s VM '94-krönika är 3:56-6:06 in i Jungleland vår enda sanna nationalsång.


I'm gonna sit back right easy and laugh
When Scooter and the Big Man bust this city in half



/K

2011-06-16

Paul McCartney & Paul McCartney II

Paul McCartney

I dagarna släppte Paul McCartney generösa deluxeutgåvor av sina soloalbum, Paul McCartney, ifrån 1970, och Paul McCartney II, ifrån 1980. Bägge boxarna innehåller de nyremastrade albumen, flertalet tidigare osläppta spår, DVD-filmer, en bok med tidigare osedda bilder, nya intervjuer, samt en chans att ladda ned låtarna DRM-fritt som högupplösta mp3:or. Julafton för Macca-fans med andra ord.

Paul McCartney II

Debuten släpptes på Apple Records när det begav sig och innehåller bl.a. Maybe I'm Amazed, en låt lika bra som stora delar av The Beatles-katalogen, men mest intressant i dag är skiva nummer två och dess extraspår. Paul McCartney II kan mycket väl vara världens första chillwave-album.

Den tidigare osläppta låten, Blue Sway, har blivit med video som borde göra hela Sincerely Yours-stallet och Studio gröna av avund både bild- och ljudmässigt. Paul anlitade den prisbelönade surffilmaren, Jack McCoy, för att skapa dessa unika bilder och till sin hjälp hade han en undervattensjetski (!). Videon vann "Best Music Video"BeFilm - The Underground Festival i New York nu i maj. Se och njut!



Länkar:

/K

2011-06-06

R.I.P. Benny Spellman


I fredags förlorade vi Benny Spellman. Det var han som sjöng in originalet av Fortune Teller, senare framförd av bl.a. The Rolling Stones och The Who, men han har fler fina bitar på sitt samvete än så. Nedan kommer ett axplock.











/K

2011-06-01

Magnus Ekelund & Stålet


I måndags spenderade jag nio stycken väl investerade kronor i iTunes Store. Den Jokkmokks-bördige Magnus Ekelund har lämnat Elmo bakom sig och gör numera musik på svenska tillsammans med kompbandet Stålet. Debutsingeln, Utan er, gästas av självaste Jakob Hellman från grannorten Vuollerim och tillsammans har de skapat något jag inte visste att jag längtade efter.

Magnus Ekelund & Stålet med Jakob Hellman - Utan er

Albumet, Svart flagg, släpps den 6:e juli och där kommer även låten Stállu att ingå. Njut.



"En is bortom hamnen
bryts upp av ett skrov
en vind blåser mot mig
vart jag än går

Sommaren kommer nästan
en gång per år
så fråga aldrig varför
jag mår som jag mår"

Köp:
>>iTunes Store<<

Lyssna:
>>Spotify<<

Besök:
>>magnusekelund.se<<

/K