2010-09-09

The Drums - Down By The Water

När The Drums släppte Summertime! EP förra året blev jag föga imponerad, efter en snabb genomlyssning lät de faktiskt som de flesta skuttiga popband med korta jeans och rätt influenser. Detta New York-band hade dock ett triumfkort; Down By The Water.
Keith Richards sa en gång att varje respektabelt rock- och popband ska även behärska ballader, och det är precis det The Drums visar i sin allra bästa låt.

Nya videon är inspirerad av sextiotalets girl-groups-videos och med låtens låga tempo blir resultatet något humoristiskt men samtidigt vackert. Jag får t.o.m. en gnutta Atmosphere-känsla när synthen smyger sig in i slutet, ni vet, den Anton Corbijn-regisserade videon åt Joy Divisions fyraminutersepos.

Njut av videon och lär dig koreografin, den 12 december står de nämligen på scen på Debaser Slussen. Ett fåtal biljetter finns kvar och dessa köper du >>här<<.


/K

1 kommentar:

Anonym sa...

jag såg the drums på way out west med höga förväntningar. spelningen bestod av ett gäng hipsters som levt på att vara skolans coola pojkar på musikprogrammet, min åsikt. tråkig spelning. Kanske de ryckt upp sig till nästa. men deras video var fin, hade inte väntat mig något annat..