2010-09-28

Stilikon #10 - Jean Shrimpton

Jean Shrimpton var en av 60-talets mest kända modeller med epitet som "The Face of the 60's" och "The It Girl". Hennes smärta figur var en kontrast mot 50-talets yppiga modeller och hon fick smeknamnet "The Shrimp", räkan.











/P

2010-09-24

Karl Pilkington - An Idiot Abroad

I går fyllde den underbare Karl Pilkington 38 år, det var också startskottet för hans tevekarriär.

När Ricky Gervais och Stephen Merchant slog igenom med The Office 2001 började de även sända radio på Xfm. Producent för programmet var den då okände Karl som i början inte fick någon airtime alls. När de två programledarna sedan började ställa frågor till honom stötte de på en ådra av komiskt guld. Resten är historia.

Eftersom Karl lätt blir obekväm samt aldrig imponeras av något ("but do we need 'em?"), så sände Ricky och Steve honom jorden runt. Kina, Indien, Jordanien, Mexiko, Egypten, Brasilien och Peru försöker alla imponera med sina byggnader, resultatet ser vi i An Idiot Abroad.

Download:
>>An Idiot Abroad - Episode 1 - China<< (via TPB)

Besök pilkipedia.co.uk för att ladda ned alla Xfm-avsnitt och podcasts de gjort. Du kommer aldrig mer att lyssna på musik i din iPod.

/K

2010-09-23

The Hit Parade - ny singel och gamla pärlor

Som janglypopkonnässör och älskare av gitarrindie från åttiotalet är det omöjligt att inte gilla London-bandet The Hit Parade. De har sedan starten, 1984, släppt nio sjutummare på egna bolaget JSH Records och hade även en utflykt på det legendariska Sarah Records i början av nittiotalet. Nu är det dags igen.

I Like Bubblegum och dess b-sida Zennor Mermaid släpptes som sjua nu i september. Den förstnämnda är ett starkt och modernt åttiotalsdoftande popnummer som sätter sig nästan direkt. Följ länkarna nedan.

Jag rekommenderar även singelsamlingen With Love From... från 1990 som samlar deras dittills släppta a- och b-sidor. Mina favoriter från den är: Forever, Huevos Mexicanos och You Didn't Love Me Then.

Download/lyssna:
>>The Hit Parade - I Like Bubblegum / Zennor Mermaid<< (via Soundcloud)

>>The Hit Parade - With Love From...<< (via Spotify)


* the-hit-parade.co.uk

/K

2010-09-21

Varje dag är som söndag

Det var en självklarhet för oss på la vie sportive att delta i måndagens stora demonstration mot rasism som hölls på Sergels torg. Lika självklart var det att marschera vidare förbi Riksdagen hela vägen till Medborgarplatsen.

Nu får vi inte glömma att framöver kommer varje dag att vara som i söndags, och vi måste gemensamt bekämpa de mörka krafterna och dess gift på ett demokratiskt sätt, dygnet runt.

Krossa rasismen!

/la vie sportive

2010-09-14

The Radio Dept. - The New Improved Hypocrisy

The Radio Dept. tar återigen bladet från munnen för att säga sitt om Alliansen och det Sverige i spillror de lämnar efter sig, förhoppningsvis redan om fem dagar.

Klicka på bilden för omslaget och låttexten i förstoring.


Download:
>>The Radio Dept. - The New Improved Hypocrisy<< (Gratis via Labrador - högerklicka)


Redan på Freddie And The Trojan Horse EP från 2008 kunde vi höra dem sia om framtiden för Fredrik Reinfeldt, jag hoppas den dagen han sjunger om är här nu.

Freddie I know
When your time comes it won't be pretty, no
You reap what you sow
You and your friends
The Trojan horse you came in left a stench
A carcass in the trench

Freddie one day
All the workers you led astray
Will make you pay
Oh Freddie, you should know
Can't punish people 'cause your hair won't grow
It's alright, just let go

Freddie, I know
You waved a banner at our latest show
How so?
And why not the expected slander?
You made me feel like Zara Leander
Just let go

Download:
>>The Radio Dept. - Freddie And The Trojan Horse<< (via Spotify)

/K (Röd)

2010-09-09

The Drums - Down By The Water

När The Drums släppte Summertime! EP förra året blev jag föga imponerad, efter en snabb genomlyssning lät de faktiskt som de flesta skuttiga popband med korta jeans och rätt influenser. Detta New York-band hade dock ett triumfkort; Down By The Water.
Keith Richards sa en gång att varje respektabelt rock- och popband ska även behärska ballader, och det är precis det The Drums visar i sin allra bästa låt.

Nya videon är inspirerad av sextiotalets girl-groups-videos och med låtens låga tempo blir resultatet något humoristiskt men samtidigt vackert. Jag får t.o.m. en gnutta Atmosphere-känsla när synthen smyger sig in i slutet, ni vet, den Anton Corbijn-regisserade videon åt Joy Divisions fyraminutersepos.

Njut av videon och lär dig koreografin, den 12 december står de nämligen på scen på Debaser Slussen. Ett fåtal biljetter finns kvar och dessa köper du >>här<<.


/K

2010-09-07

Ladda ned Belle and Sebastians nya singel Write about Love

De läsare som inte har förstått storheten med Belle and Sebastian får ursäkta om la vie sportive för närvarande skriver lite för mycket om bandet. De råkar vara ett av undertecknads favoritband genom tiderna och nu är de i färd med att släppa nytt för första gången sedan 2006, så eventuella kritiker med tomma anklagelser om twee och så vidare får försöka bortse från dessa inlägg.

I går kväll mailade bandet ut första singeln Write about love till en lycklig follower av deras Twitter och denna vänliga själ valde att dela med sig av den på sin blogg. Med på sång finns skådespelerskan Carey Mulligan (An Education, 2009).

Låten fanns att laddas ned från bandets hemsida under en kort tid i dag. Albumet Belle and Sebastian Write about Love släpps den 11:e oktober.

/P

2010-09-04

Belle and Sebastian Write about Love


Den 11:e oktober släpper Scotland's finest, Belle and Sebastian, sitt åttonde album; Belle and Sebastian Write about Love. Undertecknad ser fram emot det mer än ett barn i väntan på julafton, särskilt efter den fantastiska spelningen på Popaganda under förra helgen. Där framförde de två låtar från kommande albumet, I didn't see it coming och I'm not living in the real world, och det bådar gott inför skivsläppet.
I går lade bandet dessutom upp första delen i en liten tv-serie på sin hemsida: se, lyssna och njut.


* Skivindustrin blev inte särskilt nöjda med att vi la upp videoripen för nedladdning. Då får man arga mejl av Blogger.

/P

2010-09-02

Dr. Martens - 50 år

För att fira Dr. Martens femtionde födelsedag bad de tio artister att framföra varsin låt som bär märkets anda. Även tio regissörer blev tillfrågade att sätta bilder till detta med ganska hyfsade resultat.

Artister som The Buzzcocks, The Stone Roses, The Pogues och Neneh Cherry finns representerade bland låtvalen, och några av artisterna som framför dem är The Raveonettes och Black Rebel Motorcycle Club.

Smakprov!


The Raveonettes - I Wanna Be Adored


Black Rebel Motorcycle Club - Dirty Old Town

För att läsa om och lyssna på fler låtar så går du in >>här<<.

/K

2010-09-01

Stilikon #9 - Sir Ian McKellen

Jag blev alldeles mållös när jag precis snubblade över denna bild på Sir Ian McKellen, han är nästan för snygg, och jag hade ingen aning.

För mig har han varit den begåvade gubben i Sagan om ringen-filmerna, X-Men och Extras, det är numera reviderat. Nu ska jag gräva i arkivet för hans tidiga filmroller, hittar jag bara kalkoner så finner jag nog åtminstone något för lite objektifiering och inspiration.

/K