2009-06-30

Air France - GBG Belongs To Us

Sincelery Yours och Air France är tillbaka med sin lokalpatriotiska sommarpop och det låter exakt som du kan tänka dig och hört så många gånger förr. Har man som jag inte tröttnat på det är det en potent poplåt som gästas av ROOS (Christina Roos från Cat5) och bör höras på diverse utomhusdiskotek i sommar. Jag tippar på 100 knopRio Rio.

Titta på smakprovet nedan och ladda sedan ner hela låten >>här<<.



För turistiska Göterborgstips signerade Air France så kika in på gbgbelongstous.se

/K

Tillbaka till samtiden

Hej och ursäkta den skralt uppdaterade bloggen, jag har semestrat i Portugal och inte ägnat populärkultur särskilt många tankar. Liknande tendenser kommer givetvis också utspela sig under hela sommaren då badkultur och mer semester står högt på agendan.

Med det vill jag också hälsa vår nyaste medlem; Andreas Kleerup, välkommen i läsarskaran.

Det blir en trevlig sommar på la vie sportive.

/K

2009-06-26

King Of Pop



1958-2009

/la vie sportive

2009-06-15

Lake Heartbeat - Golden Chain

Den senaste i raden av de återkommande singelsläppen från Lake Heartbeat via Service är Golden Chain. Likt sina föregångare och som alltid när det gäller Janne Kask är det ren pop. Och med Dan Lissviks pensel blir det extra sommarfräscht. Kommer ni ihåg sommaren?

Denna gång är inte Service lika givmilda utan de hänvisar hit om du inte nöjer dig med att lyssna >>här<<.

/K

Bananas!*

Jag har haft den stora äran att se en tidig version av dokumentärfilmen Bananas!* då en släkting varit med i produktionen samt äran att få besöka det sorgdränkta men ack så vackra och stolta landet som handlingen utspelats i; Nicaragua.

Regissör är Fredrik Gertten som tidigare gjort Blådårar - om kärleken till ett fotbollslag och dess uppföljare som bägge får anses banala i detta sammanhang.
Denna film följer de nicaraguanska bananarbetarnas kamp och rättegång mot jätten Dole som sedan 70-talet medvetet använt sig av gift på plantagen vilket resulterat i sterilitet, invaliditet, död och sjukdomar.

Det som inte gör denna film till en klassisk David och Goliath-historia är den diskutabla och färgstarka försvararen Juan Dominguez med förkärlek till Ferrari, cigarrer och Julius Caesar-byster som detta till trots kämpar för den lille.

Filmmusiken är skriven av erfarne Nathan Larson och ingen mindre än Timbuktu har specialskrivit en låt med namnet Bananatron. Lyssna på dessa via Radio Bananas!* >>här<<.

I efterdyningarna av rättegången fortsätter nu Dole med att spänna musklerna och tar till alla de tjyvknep de kan. Filmen som nämligen ska ha premiär på Los Angeles Film Festival i dagarna försökte stoppas i sista sekund från visning. Det visades sig att en advokat från Gibson, Dunn & Crutcher LLP som företräder Dole sitter i styrelsen för Legal Aid Foundation of Los Angeles (LAFLA) som var en av värdarna för filmvisningen.


Advokatbyrån har i sin desperation dessutom skrivit ett brev till våran svenska ambassdör i USA med en vädjan om att stoppa filmen som du kan läsa >>här<<, samt kontaktat regionala Sydnytt som nyligen visade ett inslag om filmen.

Det är en film som Dole och deras företrädare aldrig ens har sett och en film som borde ses av dig om du någonsin får chansen.


* www.bananasthemovie.com

/K

2009-06-12

Broder Daniel Forever

Som jag har väntat.
Den 3e juli har dokumentären Broder Daniel Forever premiär för allmänheten. Dessvärre gör usla SF och deras biomonopol inte det lätt för sin tänkta publik. Filmen har en turnéplan som ser ut som följer:
3-8 juli Malmö (Filmstaden)
10-15 juli Lund (Filmstaden)
17-22 juli Helsingborg (Filmstaden)
24-29 juli Norrköping (Filmstaden)
31-5 juli Örebro (Filmstaden)
7-12 augusti Västerås (Filmstaden)
14-19 augusti Uppsala (Filmstaden)

Det blir till att förflytta sig om ingen tänkt visa den i Stockholm. I väntan på det kan du se trailern till filmen >>här<<.

"Om det är någonting som rockhistorien lärt oss så är det att man skall vara sig själv, och vara stolt över den man är. Man skall inte önska att man vore någon annan, eller att man vore från ett annat land eller tid.
Vi är de som andra kan önska att de vore.
Vi är den gyllene eran"
- Henrik Berggren

/K

2009-06-10

All Together Now

De bästa somrarna är de med stora fotbollsmästerskap och det finns nu bara en mikroskopisk chans att vi kommer uppleva ett sådant 2010. Jag måste ändå hoppas på att Sverige vinner i kväll och framöver gör sitt bästa för att ta en plats, gör vi inte det ska vi förlora med stil och sedan börja om på ny kula med ny förbundskapten.

Jag hatar människor som viker ner sig och inte ens försöker, jag är säker på att Zlatan tycker detsamma. Forza!

The same old story again
All those tears shed in vain
Nothing learnt and nothing gained
Only hope remains

All together now, all together now

/K

Pete Yorn & Scarlett Johansson - Relator

Första smakprovet och första spåret på kommande albumet Break Up jag nämnde här och som släpps den 8e september är låten Relator. Det är en somrig och svängig liten bit på två och en halv minut som Scarlett Johansson och Pete Yorn snickrat ihop.
Jag tycker inte du ska missa den, särskilt inte om du spenderar sommaren i parker med Håkan Hellströms En midsommarnattsdröm och Ryan Adams To Be Young (Is To Be Sad, Is To Be High).


Ladda ner Relator >>här<<.

/K

2009-06-09

Bluff och humbug

Jag har aldrig varit särskilt förtjust i Myspace-fenomenet Arctic Monkeys, därför tycker jag det är extra kul att kommande skivan som släpps i augusti fått namnet Humbug.



/K

Patrick Wolf

Jag glömmer ständigt bort Patrick Wolfs existens, oklart varför då jag gillar det varje gång jag lyssnar, likaså denna gång när han nyligen släppte nya albumet The Bachelor.
Är du lika glömsk som jag så ladda ner låten Vulture från detta album via hans hemsida >>här<<, eller lyssna på hela albumet via Spotify >>här<<.

Som bonus tycker jag du också ska ladda ner Buffet Libres remix av Who Will som förvandlar denna lugna, fina serenad till en dansgolvshit, detta gör du >>här<<.

/K

2009-06-05

Dagens låt

Då det är min tur att stå i regnrock på mitt favoritlags hemmaarena kan jag omöjligt spela något annat denna dag.
Denna låt är från den senaste skivan Working On A Dream och är onekligen oerhört bra och kommer garanterat att spelas i kväll.



He was born a little baby on the Appalachian Trail
At six months old he'd done three months in jail
He robbed a bank in his diapers and his little bare baby feet
All he said was "Folks, my name is Outlaw Pete."


/K

Helgtips

Ska du inte se Bruce Springsteen som resten av befolkningen finns det en massa andra bra spelningar att se denna helg i Stockholm.
I kväll på Hornstull Strand under Klubb Popagandas flagg spelar finfina Portrait Painters live. Jag älskade förra singeln Forgive/Forget som fick några rundor på P3 och han är nu aktuell med en nästan lika bra singel i A Future Crime.

21-02 / 20år / Gratis (!)

På lördag bjuder Debaser Slussen in till matinéskonserter med Christopher Sander och The Sweptaways. Den förstnämnda har enligt mig släppt årets mest spännande album i Hej hå! och står på scen redan klockan 16. Den studentikosa indiekören spelar timmen senare.

20år / Gratis

Senare på lördagen när Zlatan har gjort sitt kan du gå till Debaser Medis där skivbolaget Labrador bjuder in till fest och konsert med The Legends och debuterande Little Big Adventure. I DJ-båset återfinns också flera av andra artister ur deras stall.

22-03 / 20år / 100kr

/K

2009-06-04

Bossen, regn, nationaldag & fotboll

Lika naturligt som regn så kommer Bruce Springsteen tillbaka igen.

Idag är första dagen av svenska mäns favorithelg; Bruce Springsteen på årligt besök med konserter torsdag, fredag, söndag, nationaldag på lördag med det svenska fotbollslandslaget VM-kvalsderby mot Danmark och allt inramas av ett regn som naturligtvis inte kommer förstöra festen det minsta för de inbitna.
Jag själv drar mitt strå till svennestacken och står på Stadion i morgon för att sedan gasta ur mig det sista ur lungorna framför teven på lördag med de närmaste av mina manliga vänner.

Heja Bruce och Zlatan!



"Wind and rain slashing at my window pain
It looks like you have lied again
By now I guess it's just the same
And I am left with the wind and rain"
- Bruce Springsteen '68.

/K

2009-06-03

You Tend To Forget



The Embassy, nya videon till nya singeln, nuff said.

/A

2009-06-01

Dagens roligaste

När svenskar tevekuppar så har Anders Lundin olika färg på strumporna, när Sacha Baron Cohen (Bruno) tevekuppar landar han med sin nakna röv i gulliga Eminems ansikte. Hiphopstjärnan med sitt entourage blev föga roade och lämnade MTV Movie Awards.

Titta på det hela >>här<<.

/K