2009-05-29

Dagens låt

Världens vackraste låt just nu är Michel Polnareffs Love Me, Please Love Me, det blir inte mycket självklarare än så. Bli förälskad du med och lyssna via Spotify >>här<<.

/K

2009-05-26

Xplo-Sean - Midnight

Mitt älskade Mad For It inc. presenterar nu del tre i trilogin från Xplo-Sean som fått namnet Midnight. Låten laddar du ner >>här<<, videon regisserad Sebastian Rozenberg tittar du på nedan.

* Sebastian Rozenberg på MySpace.

/K

2009-05-25

Scarlett Johansson

Sofia Coppolas Lost In Translation är en av 2000-talets bästa filmer och jag kan med bestämdhet hävda att Scarlett Johanssons Anywhere I Lay My Head är en av 2000-talets bästa album.
Jag tvivlade inte på hennes goda smak och var aldrig rädd att det skulle bli ett magplask likt andra Hollywood-album men så bra hade jag aldrig vågat tro. Nu är det dags igen.

I september kommer Break Up som ska vara inspirerat av Serge Gainsbourgs sextiotal tillsammans med Brigitte Bardot och ska ha spelats in innan debuten med Tom Waits-covers. Det låter onekligen spännande och gör mig förväntansfull.



Lyssna på utmärkta Serge Gainsbourg feat. Brigitte Bardot - Bonnie and Clyde via Spotify >>här<<.

/K

2009-05-24

Benny Andersson Band


En snippet på Benny Andersson Bands (BAO) nya singel som är tänkt att lansera orkestern i Storbritannien senare i sommar. 6 juli släpps singel officiellt, en svensk version av låten kommer redan i början utav juni och kommer att gå under namnet, Sommaren du fick.

Redan imorgon kommer brittisk radio att premiärspela låten i sin helhet. Håll utkik på nätet under måndagen om du är nyfiken. Den lär säkert dyka upp som radioripp på YouTube eller liknande.

Benny Andersson gör pop igen, hurra!

/A

Triss i damer







/A

2009-05-23

Jason Lytle


The Sophtware Slump och Sumday. Två klass A-skivor om ni frågar mig. Nu är frontmannen, Jason Lytle, aktuell med med ett soloalbum. Yours Truly, The Commuter, heter den och är snudd på lika bra som Granddys största stunder.

/A

Nattsudd


En av mina favoritlåtar nu i vår. Bitterljuv disco, precis som man vill ha den. Jag vet, den är jättelång. Men lyssna åtminstone en gång för det är den definitivt värd.

Tiga
är min favoritdandy 2009.


/A

2009-05-22

I mixern v.21

Eminem - Relapse
Okay, Eminem 2009, hur fräscht känns det egentligen? Senaste skivan Encore från 2004 var dessutom genomrutten. Likväl är han ändå lite utav en gammal hjälte för mig och jag kan liksom inte låta plattan bara passera. Inte i närheten av de tre första albumen från 00-talets början, men Relapse känns ändå som ett gott hälsotecken rent musikaliskt trots att skivans textmässiga innehåll signalerar något helt annat.


Passion Pit - Manners
MGMT-kopior eller nytt pophopp? Gillade man EP:n från i vintras så kommer man definitivt att gilla det här med. Jag har dock lite svårt att komma överens med sångaren, Michael Angelakos, ibland lite enerverande röst. Annars, snygg och dansant produktion. Andas sommar och utomhusklubb.

Phoenix - Wolfgang Amadeus Phoenix
Väntade lite med den här skivan tills jag kunde höra den med schysst ljudkvalitet. Behöver nog ett par lyssningar till. Vissa kallar den gubbig medan andra hyllar den. Jag känner mig kluven. Låtmaterialet har varit betydligt starkare på tidigare plattor. Fransk pop brukar dock vinna i längden.


The Field - Yesterday And Today
Uppföljaren till tokhyllade From Here We Go Sublime, stämningen i ljudbilden är densamma och t.o.m omslaget är snudd på identiskt. Skillnaden här är att det faktiskt dyker upp inslag av sång och Everybody's Got To Learn Sometime kan redan nu utses till sommarens kärlekslåt nummer ett.


Roxette - Joyride

Total nostalgitripp för mig. Men, oj vilka låtar Gessle skrev när Roxette var som allra mest formtoppade. Och, oj vilken sångerska han hade i Marie Fredriksson. Pianoslingan i Fading Like A Flower hör fortfarande till bland det snyggaste jag har hört.


/A

Citatet

”Jag tänker bli en legend, en David Bowie. Jag vill inte bara ha radiohits utan även låtar som blir klassiker” - Johan Palm.

/A

2009-05-21

Bergen/Berlin


Annie - förmodligen det enda jag gillar med Norge - fortsätter att kasta upp grymma singlar utan att ha något riktigt album ute. Först I Know Ur Girlfriend Hates Me sen Two Of Hearts (cover på Stacey Q i och för sig) och nu synthiga Anthonio.

Vågar vi hoppas på ett nytt album nu i sommar? Uppföljaren till Anniemal, Don't stop, har cirkulerat på nätet ett bra tag vid det här laget men har samtidigt varit uppskjuten av skivbolaget i snart över ett år.

/A

Italiodisco

Jag bara älskade Secret Eyes med duon Cloetta Paris från förra året. En annan duo som är nästan lika bra - jag betonar nästan - är Sally Shapiro. Nya skivan heter My Guilty Pleasure och är satt att släppas senare under året.

Första singeln heter Miracle, release 16 juni, men du kan redan nu ladda ner albumversionen av låten >>
här<<

Roger Gunnarsson (Cloetta Paris) har producerat.

/A

Fria händer

Medan den ena av oss är på - vad jag har förstått - Morrissey-karneval i Manchester har jag som ensam skrivare fått fria händer här på bloggen. Känns ganska bra faktiskt. Nu kan vi gemensamt sparka ut all nyindie som endast har som unisont mål att göra bästa covern på The Smiths eller ovan nämnda Morrissey. Skämt åsido. Det jag ville ha sagt är att det kommer att dyka upp lite nya och annorlunda saker här på bloggen än vad ni har varit vana med under de senaste veckorna. Vi börjar redan idag.

Fortsättning följer...


/A

2009-05-20

Morrisseysemester

Idag inleder jag min euforiska Morrisseysemester med att bjuda hem mina närmaste sörjande på middag och förfest innan det vankas det årliga födelsedagskalaset på Södra Bar. Årets roligaste klubbkväll för en insnöad som undertecknad.

Tidigt i morgon flyger jag sedan till Manchester för att se honom på hans 50-årsdag nu på fredag den 22a. Det kommer därför bli tomt från skriverier från min sida men på måndag är jag tillbaka.

Via Spotify ger jag dig en introduktion till Morrissey om du känner dig nyfiken och grön. Lyssna >>här<<.

Hipp, hipp, hurra, hurra, hurra!


/K

Helgpop

För de flesta är det nu långhelg och det innebär att du borde ha något att lyssna på. Jag har sammanställt ett litet blandband via Spotify med nya och gamla popgodingar, detta laddar du ner >>här<<.

Trevlig helg!

* Update: Nu funkar länken.

/K

2009-05-19

Lennart Persson - R.I.P.

En av Sveriges bästa journalister Lennart Persson har gått bort och måste ägnas en tanke. De allra bästa tas och Per Bjurman består, det är en orättvis värld mina damer och herrar.

Ett liv, ett kors, ett datum. Vila i frid!

/K

Montt Mardie - We're All The Pirate Bay

Lyxtrubaduren Montt Mardié ger sig in i debatten om fildelning med sin utopiska, lite naiva och smått onyanserade låt We're All The Pirate Bay. För att förtydliga sitt budskap har han skrivit ett litet statement du kan läsa >>här<<, låten laddar du ner >>här<<.

Samtidigt presenteras Ulrika Ihrfeldt som ny domare i The Pirate Bay-målet som har ett förflutet i Svenska föreningen för upphovsrätt när nu målet tas upp i Svea Hovrätt. Denna soppa kommer bli lång och utdragen.

Jag tycker du ska dig lite tid att läsa denna välformulerade artikel av uppfinnaren Rikard Bergstens om hans syn på upphosvrätt och patent.



/K

2009-05-17

Mjukporrdisco

Det bästa jag vet med att kika runt på otaliga mp3-bloggar är att man alltid springer på något briljant och obskyrt man aldrig skulle finna annars, eller ens leta efter.
Denna gång hamnade jag hos en dansk indiepige som letade downtempodisco från sextio- och sjuttiotalets mjukporrfilmer. Det hon tillslut kom över var norrmannen
Åge Aleksandersen som nu har blivit remixad.

Jag kan inte sluta att lyssna så missa inte detta utan ladda ner den underbart svängiga Fire Pils Og En Pizza (Me Are The World's Wine Edit) >>här<<.

/K

Weezer - säg att det inte är så

Det fanns en tid då Weezer gjorde intelligent, sarkastisk, akademisk, nästan snudd på studentikos popmusik. De två första albumen Weezer och Pinkerton innehåller för mig några av nittiotalets bästa låtar men dessa är nu ett minne blott.

Efter den långa pausen i slutet av nittiotalet tog den gamle Harvardstudenten Rivers Cuomo bandet i en riktning jag inte gillade. Det blev förutsägbar, välputsad MTV-rock och bandet har nu decimerats till ett lyxigt afterbeachband och öppnar just nu för det återförenade blöjpunkbandet Blink 182. Uppgång och fall.

Se videon från den tre dar gamla förbandsspelningen där de gör ett covermedley på MGMT's Kids och Lady GaGa's Poker Face. Detta gör mig ledsen.



/K

2009-05-16

Avner - Lyssna

Nu har Avners album Lyssna äntligen kommit via Sincerely Yours och vilken debut sedan. Albumtiteln säger egentligen allt, det är till för att lyssnas på.
Singeln Bed för mig som jag tjatat om är tillsammans med min nya favorit Besatt de enda uptempospåren, de andra är nakna berättelser att fascineras av.

Han kallas den gula artisten och nu förstår jag varför, gör det du med. Köp, ladda ner på närmaste torrenttracker eller lyssna via Spotify >>här<<.

På kort tid har det släppts enormt bra inhemska skivor från namn som Florence Valentin, Christopher Sander och Pats och kan med detta verk till samlingen bara konstantera att svensk pop mår väldigt bra just nu. Det kommer att bli en fin sommar.

/K

2009-05-15

Röyksopp ft. Robyn - The Girl And The Robot

En av årets bästa skivor är utan tvekan Röyksopps Junior. Det kanske kan tyckas Kleerup-hipster-muggigt att använda sig av våra kreddigaste sångerskor som Robyn, Fever Ray och Lykke Li men skillnaden här är att Kleerup gjorde en tråkig reklambyråskiva, det har inte Röyskopp gjort.

Singeln The Girl And The Robot med Robyn har fått flera remixar, dessa laddar du ner nedan via Tashed.


Min favorit är Tricky Tricky feat. Fever Ray och har du inte redan gjort det så lyssna på albumet via Spotify >>här<<.



/K

2009-05-14

They Live By Night

They Live By Nights album från i höstas eller framförallt singeln Endless Summer har spelats flitigt hemma, även singel nummer två; Catching Up och den tredje Ctrl+Alt+Del My Heart är värd uppmärksamhet. Den sistnämnda har precis blivit remixad av Fredrick Carlsson och som du lyssnar på från deras MySpace.

Det självbetitlade albumet och den andra i ordningen laddar du ner >>här<<.



/K

The Mary Onettes - Dare EP

Som jag skrev för sex veckor sedan har Labradors finest The Mary Onettes spelat in en ny EP som nu finns att tillgå. Den är tre spår lång och givetvis perfekt pop i form av; Dare, Kicks och God Knows I Had Plans som du laddar ner >>här<<.

/K

2009-05-13

Xplo-Sean part 2

Xplo-Sean bjuder återigen upp till dans med del två i sin vårtrilogi från etiketten Mad For It inc. Precis som den förra innehåller också denna två spår att inte missa.

Ladda ner Headwind/Auto >>här<<.

/K

2009-05-12

Popstjärnor och barn

Kombinationen popstjärnor och barn kan ha förödande konsekvenser som i fallet ovan men kan vara otroligt roande som i fallen nedan.

Det första klippet är några dagar gammalt och visar Jarvis Cockers framträdande för några barn i Paris. Man kan inte låta bli att älska honom och som nyseparerad verkar detta var ett bra sätt att komma på andra tankar.



Det andra klippet känns än mer bisarrt då det visar när The Smiths åker på utflykt med en skolklass på Charlie's Bus. Med sig har de Sandie Shaw som sjunger deras låt Jeane.

Barn: Where are we going?
Morrissey: We're all going mad.



/K

The Legends - Over And Over

Shoegaze är för mig en av världens mest överskattade genrer. Människor blir alldeles till sig av tjocka gitarrmattor men inte jag, allt för ofta finner jag nämligen ingen melodi i allt oväsen. Och vad är pop utan melodier? Ingenting.

Johan Angergård har snart provat på de flesta genrer med sina många skivsläpp i olika konstellationer och denna gång föll valet på oljudspop. Nya albumet är visserligen ojämnt men den har sina guldkorn för om det är något The Legends kan så är det melodier.

Over And Over laddar du ner >>här<<.

/K

2009-05-11

Kasabian

Mitt förhållande till Kasabian är väldigt märkligt. På papperet låter de som en våt dröm för en nostalgiker som jag med sina tydligaste influenser i de brittiska flaggskeppen; Happy Mondays, Primal Scream, Stone Roses och Happy Mondays. Och vid de två tidigare skivsläppen så har jag verkligen gillat låtar som; Club Foot, Processed Beats, L.S.F. och The Doberman men ändå glömmer jag ständigt bort dem och spelar dem aldrig, men jag kanske borde börja nu.

Den 9e juni släpps deras tredje album West Ryder Pauper Lunatic Asylum och från den kan du ladda ner Vlad The Impaler >>här<<, samt titta på videon till Fire nedan.



/K

2009-05-09

la vie sportive på konsert

I kväll ska la vie sportive på konsert med Per Gessle och det kan gå lite hur som helst. Ena halvan av oss (K) avskyr nämligen honom men kan respektera hans förmåga att skriva melodier och kan ibland hittas nynnandes på Roxettes The Look, samt följer endast med för att det är gratis och för att slippa höra tjatet. Den andra av oss (A) förespråkar Gessles genialitet så ofta han kan och uppskattar det mesta den mannen ligger bakom.
Som du säkert förstår har detta lett till livliga diskussioner som aldrig kommer någonstans men det blir intressant vem som kommer att njuta mest då förväntningarna ligger ljusår i från varandra.

Ha en trevlig kväll!

/la vie sportive

Nytt från Parker Lewis

Min älskade Parker Lewis har släppt en ny EP. Huvudspåret är Bash The Cynicals från förra årets debutalbum och de övriga är Libre som inte fick plats på debuten men har nu putsats till, sen Morning Glory som jag bjöd på i februari och till sist en remix Trouble av Alexander Lucas Rebirth.

EPn laddar du ner >>här<<.

/K

2009-05-08

Historiskt ögonblick

Bilden föreställer dryga 5 sekunder musikalisk historia. Det är nämligen det kända Amen Break eller egentligen ett kort trumbreak från Amen, Brother, b-sida till soul och funk-gruppen The Winstons Color Him Father från 1969.

Det är egentligen födelsen för drum-and-base och jungle men har använts otaliga gånger i även hip hop etc. Svängigt är bara förnamnet.

Lyssna från 1:26 - 1:33 så får du höra.



/K

2009-05-07

Per Egland

Jag har blivit lite småförtjust i den här mannen som heter Per Andersson men kallar sig Per Egland. Hans musik är rätt enkel men ändå lite svårplacerad vilket är ett gott betyg. Bitsk och stundtals humoristisk sanningspop framförd på svenska som är väldigt charmerande är det närmaste jag kommer. Du får helt enkelt lyssna.

Singeln Lust & hägring kommer nu i maj men albumet Slut dina ögon och dröm om Egland som skämtsamt syftar på den gamla sexreferensen kommer någon gång i höst. Innan dess kan du se honom på Debaser Slussen den 22a maj.

Lust & hägring laddar du ner >>här<<.

"Ska du åka bort någonstans, med ditt vidriga indierockband?"

*Per Egland på MySpace.

/K

JJ

Det har börjat röra sig ordentligt hos Sincerely Yours den senaste tiden. För ett tag kunde man höra höra jj's dubbelsingel jj no°1 med låten My Life, My Swag som du kan tjuvlyssna på eller köpa >>här<<. Sedan kom min vårfavorit Avner som du kunnat läsa om här på bloggen och nu kom en ny video med jj.

Det rör sig om 1,5-låt och två videos i en. Den första delen är atmosfärisk pop och den andra sprudlande somrig. Titta på videon >>här<<.


/K

2009-05-06

Vol. 4

Vol. 4 är namnet på en ny klubb på Hornstull Strand som drivs av personerna bakom bl.a. Accelerator, Slow Blow, Go Bang! och Trädgården. Som man kan misstänka har klubben inga musikaliska ramar vilket känns härligt opretentiöst i en stad som översvämmas av trendig tech-house.
Premiären är nästa fredag den 15e maj och live spelar min vinterfavorit; Jonathan Johansson. De har även lyckats boka mina höstfavoriter i The Pains Of Being Pure At Heart som spelar den 31a juli.

21-02 / 18år / Priset varierar pga gäst

Mer information hittar du >>här<<.

/K

2009-05-05

Labrador ♥ TPB

Skivbolaget Labrador gör som så många andra tidigare; Max Peezay, Timbuktu, Unni Drougge m.fl. De erbjuder sin kultur via The Pirate Bay.

Ladda ner deras vårsamling >>här<<.

1 Club 8 “Spring Came, Rain Fell”
2 [ingenting] “Här Kommer Solen”
3 The Sound of Arrows “M.A.G.I.C.”
4 The Mary Onettes “Dare”
5 Little Big Adventure “The hateful eye”
6 Suburban Kids With Biblical Names “1999″
7 Irene “Stardust”
8 The Sound of Arrows “Danger! (Ice cream shout version)”
9 Pelle Carlberg “1983 (Pelle & Sebastian)”
10 Club 8 “Whatever you want”
11 Acid House Kings “This Love Is All We Need”
12 Sambassadeur “Between The Lines”
13 The Radio Dept. “Where Damage Isn’t Already Done”
14 Acid House Kings “Brown And Beige Are My Favourite Colours”
15 Loveninjas “Keep your love”
16 The Legends “Lucky star”
17 Pelle Carlberg “Clever Girls Like Clever Boys Much More Than Clever Boys Like Clever Girls”
18 Suburban Kids With Biblical Names “Rent A Wreck”
19 Tribeca “The Sun Always Shines On TV”
20 The Legends “Over And Over (Remix By Pallers)”

/K

Fred Perry - 100 år

Den 18e maj skulle Fred Perry fyllt 100 år och det tänker hans gamla klädlinje givetvis fira. Det blir i form av limiterade pikétröjor med en förstorad lagerbladkrans i klassiska färgerna vit/grön, ljusblå/marin, svart/champagne och röd/vit.

Kläderna hittar man i utvalda butiker i USA men gissningsvis även online då en jubileumsdel på den officiella sajten öppnar den 18e maj.

Fred Perry är den bästa brittiska tennisspelaren genom tiderna och är fortfarande den senaste britten att vinna Wimbledon på herrsidan. Det gjorde han tre år irad; '34-'36. Rolig kuriosa är att han började väldigt sent med sin tenniskarriär och var först världsmästare i pingis redan '29.

/K

2009-05-04

Låten i afton

Meeting People Is Easy hävdade Radiohead på nittiotalet, om än smått ironiskt menat är jag beredd att hålla med.
Igår var jag på Glasvegas som gjorde bra ifrån sig, stundtals magiskt, stundtals lite malande men det bästa på kvällen är det som skedde efteråt. Rundpingis med rätt sällskap är ett oslagbart sätt att umgås på så därför blir denna Pink Floyd-klassiker kvällens soundtrack efter ännu en strålande helg.



Tack K!

/K

2009-05-03

Glasvegas & Florence Valentin

Nu är det inte många timmar kvar innan jag äntligen ska få se Glasvegas på underbara Cirkus. Att Florence Valentin dessutom är förband är en fin bonus. Får se hur det blir med allsång från min sida då gårdagens karaoke tog kål på mig, dock kan jag intyga att Oasis Some Might Say aldrig låtit bättre, likaså The Verves Bittersweet Symphony.

Som uppladdning för kvällen kan du se Glasvegas framträdande på Nyhetsmorgon i morse.



/K

2009-05-02

The Stone Roses - 20 år

Idag fyller en av världens bästa debutalbum The Stone Roses 20 år och det ska såklart firas. Jag gör det med att grilla med nära vänner för att sedan syssla med den lägsta musikformen; karaoke.
Omslaget är designat av gitarristen John Squire och heter Bye Bye Badman och är inspirerat av '68-upploppen i Paris. Det syns på den franska flaggan och citronerna som användes som motgift mot tårgasen. Även sången med samma namn bär spår av detta.

I'm throwing stones at you man
I want you black and blue and
I'm gonna make you bleed
Gonna bring you down to your knees
Bye bye badman, bye bye



Hurra, hurra, hurra!

/K

2009-05-01

Sköna maj

April, the cruellest of months är förbi, solen skiner, människor demonstrerar och någon annan får svininfluensa. Vad passar då bättre än ett litet blandband på Spotify?

Jag har gjort en blandning av vårpop att lyssna på i väntan på sommaren, den hämtar du >>här<<.

/K